Συστήνουν σερβιέτες αντί για αιμοστατικά στους Ρώσους φαντάρους: Κωμικοτραγικές οι ελλείψεις εξοπλισμού στο μέτωπο

FILE PHOTO: Ρώσοι στρατιώτες σε υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka (HPP) στον ποταμό Δνείπερο κοντά στην Χερσώνα. EPA, SERGEI ILNITSKY




Τα πρόσφατα επιστρατευθέντα ρωσικά στρατεύματα κλήθηκαν να προμηθευτούν δικά τους υλικά πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με νεότερη έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Σε μια ακόμη ένδειξη των προβλημάτων που πλήττουν τις δυνάμεις του Κρεμλίνου, οι στρατιώτες που φτάνουν στην πρώτη γραμμή έχουν ενημερωθεί από τις ρωσικές υπηρεσίες τα γυναικεία προϊόντα υγιεινής είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση.

«Η ιατρική εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πρώτες βοήθειες είναι πιθανώς ανεπαρκείς, αναφέρει στην έκθεσή του το Βρετανικό Υπ. Εξωτερικών.

 

«Μερικά ρωσικά στρατεύματα έχουν αποκτήσει τα δικά τους σύγχρονα, δυτικού τύπου αιμοστατικά (τουρνικέ) αλλά τα έχουν δεμένα στον εξοπλισμό με συρματόσχοινα αντί με την κολλητική ταινία Velcro- πιθανώς επειδή τέτοιος εξοπλισμός είναι σπάνιος και μπορεί να κλαπεί.

“Κάτι τέτοιο είναι βέβαιο ότι θα παρεμποδίσει ή θα καταστήσει αδύνατη την έγκαιρη εφαρμογή ενός αιμοστατικου σε περίπτωση βαριάς αιμορραγίας στο πεδίο της μάχης».

Το βρτετανικό ΥΠΕΞ εκτιμά ότι αυτή η έλλειψη ιατρικού εξοπλισμού είναι σχεδόν βέβαιο ότι συμβάλλει σε μια «φθίνουσα κατάσταση του ηθικού και στην έλλειψη προθυμίας να αναληφθούν επιθετικές επιχειρήσεις» σε πολλές ρωσικές μονάδες στην Ουκρανία.

Πηγή SKY NEWS Russian troops told to use female sanitary products for combat wounds

H Τζόρτζια Μελόνι καταδικάζει το ρωσικό «δημοψήφισμα φάρσα» σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: