Συνοδεία ΜΑΤ οι πρώτες αμήχανες περιπολίες της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο ΕΚΠΑ [videos]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ΑΝΤ1




Η πρώτη διμοιρία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αποτελούμενη από δεκαέξι αστυνομικούς, έκανε

την παρθενική και μάλλον αμήχανη, περιπολία της το απόγευμα της Δευτέρας έξω από την είσοδο της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.




Οι αστυνομικοί – που φορούν γαλαζοπράσινες στολές, πράσινα καπέλα αλλά φέρουν μόνο χειροπέδες και κλομπ- εμφανίστηκαν εκεί συνοδεία των ΜΑΤ καθώς τους περίμεναν δεκάδες άτομα που αντιδρούν στο νέο μέτρο.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της ΟΠΠΙ, αναμένεται να ξεκινήσουν περιπολίες «μέσα στους εξωτερικούς χώρους του κάμπους της πανεπιστημιούπολης καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα».

Το σώμα έχει συγκροτηθεί από τους 260 ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική ενώ οι 100 θα διατεθούν μόνο για το ΕΚΠΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πανεπιστημιακή αστυνομία είχε συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, ο οποίος τής έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

 

Η πανεπιστημιακή αστυνομία βρήκε πάντως «αλυσίδα» φοιτητών μπροστά στην είσοδο της πύλης της Πανεπιστημιούπολης, οι οποίοι απέκλεισαν και τις δυο εισόδους της σχολής.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αύριο Τρίτη στις 8 το πρωί στο ίδιο σημείο.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων της Αστυνομίας είχε ενημερώσει τους συγκεντρωμένους φοιτητές ότι η δύναμη δεν θα εισέλθει σήμερα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης.

Και στο ΑΠΘ έχουν τοποθετηθεί ήδη σε δύο σημεία ειδικές πύλες (τουρνικέ), οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία ενώ βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο όπου θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Με πληροφορίες από OPEN TV

Μετά τα άγρια μπουρίνια, βελτιωμένος ο καιρός την Τρίτη (και με χαμηλότερη θερμοκρασία)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: