«Συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα», το σύνθημα Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη: Τι θα ανακοινώσει [video]

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ TO 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στο βήμα της 86ης ΔΕΘ σήμερα το απόγευμα για να μιλήσει για τη θέση της χώρας μας μέσα σε ένα ασταθές παγκόσμιο περιβάλλον. Το σύνθημα που θα έχει πίσω του και θα λέει «Συνέπεια – συνέχεια – σταθερότητα» υποδηλώνει προθέσεις και σκέψεις.

Η συνέπεια εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής του που δεν θέλει να απολέσει. Οι χαμηλότεροι φόροι και η ανάπτυξη αποτελούν τον πυρήνα της συνέπειας και κεντρικό αφήγημα για τον πρωθυπουργό, καθώς τρία χρόνια μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας μπορεί να πει πως κινήθηκε αταλάντευτα σε αυτή τη γραμμή, παρά τις μεγάλες διεθνείς δυσκολίες.

Στην κυβέρνηση ήδη σημειώνουν πως οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί, με έμφαση όπως προειπώθηκε στην ανάπτυξη, έχουν φέρει αποτέλεσμα, και αυτό είναι που σήμερα παίρνουν πίσω οι πολίτες με τη μορφή οικονομικής στήριξης για την ενεργειακή κρίση. Η πολιτική αυτή, όπως θα πει ο πρωθυπουργός, θα έχει συνέχεια με τα νέα μέτρα στήριξης που αναμένεται να ανακοινώσει, με έμφαση στους πιο αδύναμους και «εκείνους που έχουν αδικηθεί, όπως οι νέοι»

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, θεωρούν πως για να επιτευχθεί η σταθερότητα χρειάζεται η αυτοδυναμία και αυτή περνάει μέσα από δύο άξονες: πρώτον, συσπείρωση του κόμματος, στο οποίο ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα δίνει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα, αλλά και επανασυσπείρωση του «μεταρρυθμιστικού μετώπου» ή, με άλλα λόγια, του «αντισύριζα μετώπου». Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις πως πρέπει να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στις δυνάμεις που συσπειρώθηκαν γύρω του το 2019 και τον εξέλεξαν αυτοδύναμα πρωθυπουργό. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης, καθώς βρισκόμαστε και σε προεκλογικό έτος και αυτή είναι η τελευταία ΔΕΘ πριν από τις κάλπες, αναμένεται να θέσει και τα εκλογικά διλήμματα και τις μεγάλες διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει για το 2022 – 2023

-Οριζόντια επιδότηση στο ρεύμα και κίνητρα για μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος
-Επιδότηση για το φυσικό αέριο
-Διεύρυνση των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης και μεγαλύτερα ποσά
-Επιταγή ακρίβειας και food pass για τους ευάλωτους
-Έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους
-Αύξηση συντάξεων
-Αύξηση του κατώτατου μισθού
-Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους
-Μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% (ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν θα ανακοινωθεί)
-Υπάρχει εισήγηση για ξεπάγωμα των τριετιών
-Πρόγραμμα στέγασης για φοιτητές, για νέα ζευγάρια και ίσως για μεγαλύτερες ηλικίες

Με πληροφορίες από kathimerini.gr, Σταύρος Παπαντωνίου, ethnos.gr

Στα περίπτερα της ΔΕΘ ο Μητσοτάκης: “Προστατεύσαμε θέσεις εργασίας, στηρίξαμε τις επιχειρήσεις”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: