Σία Αναγνωστοπούλου: «Μπίζνα αρχαιοκαπηλίας με θύμα τον ελληνικό λαό ο δήθεν επαναπατρισμός των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων»

Έκθεμα της έκθεσης «Κάλλος. Η Υπέρτατη Ομορφιά», στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




«Για μπίζνα αρχαιοκαπηλίας με θύμα τον ελληνικό λαό» κάνει λόγο η τομέαρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου «για την εκχώρηση των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων στο Ινστιτούτο του Ντελαγουέρ» και προσθέτει ότι «θα δώσουμε την μάχη με ό,τι μέσο διαθέτουμε, για να μην εφαρμοστεί αυτό το ανοσιούργημα».

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σήμερα η υπουργός πολιτισμού κ. Μενδώνη, ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και όλοι οι βουλευτές της ΝΔ νομιμοποίησαν με την ψήφο τους, την κατάπτυστη και παράνομη συμφωνία μεταξύ ενός δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη (!) συλλογών αρχαιοτήτων, του Στερν, μιας εικονικής εταιρείας οφ σορ, που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται και ινστιτούτο του Ντελάγουερ, του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, στο οποίο η κατάσχεση των παράνομων συλλογών του ‘πάει σύννεφο’ το τελευταίο διάστημα, και στο ιδιωτικό Μουσείο Γουλανδρή.

Σήμερα η κυρία Μενδώνη, η υπουργός που γνωρίζει καλά πως να ξελασπώνει τις δύσκολες στιγμές τον μηχανισμό, ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν και βάφτισαν επαναπατρισμό την ανακύκλωση των 161 κυκλαδικών ειδωλίων στα μέλη της οικογένειας Στερν, δώρισαν την περιουσία του ελληνικού λαού ερήμην του, στον ‘συλλέκτη’, την οικογένειά του και την οικογένεια Γουλανδρή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην απόρριψη κύρωσης ν/σ για επιστροφή αρχαιοτήτων Κυκλαδικού Πολιτισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: