Σε δίκη παραπέμπονται ο Συλλούρης κι άλλοι τρεις, για αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας

FILE PHOTO: O πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Συλλούρης. ΓΤΠ, Σ. Ιωαννίδης




Την ερχόμενη Δευτέρα έχουν κληθεί να παρουσιασθούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, οι τέσσερις κατηγορούμενους μετά τις αποκαλύψεις του Αλ Τζαζίρα.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου και αντιμετωπίζουν πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου” η έρευνα που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης μετά το βίντεο του δικτύου Αλ Τζαζίρα, κράτησε πάνω από ένα χρόνο και επεκτάθηκε μέχρι και τη Βρετανία όπου λήφθηκαν καταθέσεις και στοιχεία. Επίσης εξετάστηκαν χιλιάδες ηλεκτρονικά μηνύματα που εντοπίστηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των τεσσάρων υπό κατηγορία προσώπων. Ξεκαθαρίζεται ότι οι τέσσερις θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορούμενου, όχι άμεσα για υποθέσεις που αφορούν στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, αλλά που σχετιζόταν με αυτό, όπως και οι αναφορές τους στο βίντεο. Αναμένεται ότι θ’ ακουστούν στοιχεία και μαρτυρίες που αφορούν σε δυο περιπτώσεις πολιτογραφήσεων, ωστόσο αναμένεται ότι θα γίνει νομική μάχη στην περίπτωση που επιχειρηθεί να εισαχθεί το σχετικό βίντεο στη δίκη.

Σύμφωνα με πληορφορίες του “Φιλελεύθερου”, τη Δευτέρα η κατηγορούσα Αρχή θα ζητήσει την παραπομπή των τεσσάρων κατηγορουμένων σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου. Οι τέσσερις θα εμφανιστούν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στις 9 το πρωί, θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα κληθούν να απαντήσουν μόνο κατά πόσον τις κατανοούν. Επίσης η Κατηγορούσα Αρχή θα ζητήσει όπως οι τέσσερις αφεθούν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, αφού πρώτα τους υποβληθούν όροι που θα πειστεί το δικαστήριο ότι χρειάζονται για να εξασφαλιστεί η παρουσία τους στη δίκη.

Με πληροφορίες Φιλελεύθερος

Το σχέδιο «Κύπρος – το Αύριο» και το συναφές κυβερνητικό έργο από το 2013 θα παρουσιάσει ο Αναστασιάδης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: