Ψάχνεις για πραγματική δουλειά; Έλα στον πόλεμο… Προπαγανδιστικές αφίσες για την επιστράτευση του Πούτιν

Διαφημιστική πινακίδα που απεικονίζει Ρώσο στρατιώτη με το σύνθημα «Η υπηρεσία στη Ρωσία είναι πραγματική δουλειά» στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2022. EPA/ANATOLY MALTSEV




H “μερική επιστράτευση” που εξήγγειλε ο Πούτιν προκειμένου να βρεθούν τουλάχιστον 300.000 επιπλέον Ρώσοι για τα στρατεύματα που πολεμούν στην Ουκρανία είναι υποχρεωτική.

Οι μη αναμενόμενες απ’ το καθεστώς αντιδράσεις σ’ αυτήν με την μαζική φυγή αλλά και τις διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία, κάπως χάλασαν την εικόνα.

Οι Ρώσοι στην πλειονότητά τους – εκτός λαμπρών αλλά λίγων εξαιρέσεων – παρακολουθούν εδώ και μήνες σχεδόν απαθείς αν όχι υποστηρικτικοί τον πόλεμο. Όμως, τώρα, μπήκε στα σπίτια τους; Ο καθένας μπορεί να είναι υποψήφιος για το μέτωπο. Ετσι, ξεκίνησαν οι μαζικές δημόσιες αντιδράσεις.

Πιθανόν, λοιπόν, για λόγους τόνωσης του εθνικού αισθήματος αλλά και για πρακτικούς λόγους, νέες μεγάλες γιγαντοαφίσες εμφανίστηκαν στους δρόμους της Ρωσίας με στρατιώτες σε απεικόνιση “σοσιαλιστικού ρεαλισμού” πληροφορούν ότι ο πόλεμος είναι … μια δουλειά. Και μάλιστα, πραγματική…. Κι όποιος κατάλαβε – κατάλαβε.

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: