Βασιλικό ξεπούλημα: Ο ξάδερφος της Ελισάβετ Δούκας του Γκλόστερ βγάζει στο σφυρί 436 ετών αρχοντικό για 4,75 εκατ. λίρες [βίντεο]

Ο αδερφός του Ριχάρδου, Γουλιέμος, με τους γονείς του κάνουν βόλτα στην έπαυλη. Screenshot via Youtube




Ο δούκας του Γκλώστερ, πρώτος ξάδερφος της βασίλισσας Ελισάβετ, πουλά το πρώην αρχοντικό του στο Νορθχαμπτονσάιρ, ηλικίας 436 ετών, με τιμή εκκίνησης τα 4,75 εκατομμύρια λίρες.

Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που διαθέτει 40 δωμάτια, τέσσερις αίθουσες υποδοχής, έξι μπάνια και 2.500 στρέμματα εξωτερικού χώρου.

Ο Πρίγκιπας Ριχάρδος, Δούκας του Γκλόστερ ζούσε εκεί με την οικογένειά του έως το 1995, οπότε και μετακόμισε στο Παλάτι του Κένσινγκτον το 1995, αφού φέρεται να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να ζει πλέον εκεί.

Σε αυτό το σπίτι πέρασε όλη του την παιδκή ηλικία ο Δούκας  του Γκλώστερ και ο μεγαλύτερος αδερφός του, ο Γουλιέλμος πρίγκιπας του Γκλώστερ,  οποίος έχασε τη ζωή του σε ηλικία μόλις 30 ετών ενώ διαγωνιζόταν για το Goodyear International Air Trophy το 1972.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμές από την παιδική ηλικία του Γουλιέμου πρίγκιπας του Γκλόστερ στην αυλή του αρχοντικού το 1943:

Αυτό το μαγευτικό σκηνικό ήταν το σπίτι της παιδικής ηλικίας του Δούκα και του μεγαλύτερου αδελφού του, του πρίγκιπα Γουίλιαμ του Γκλόστερ, ο οποίος πέθανε τραγικά σε ηλικία 30 ετών ενώ διαγωνιζόταν για το Goodyear International Air Trophy το 1972.

Η μητέρα του Δούκα, η πριγκίπισσα Αλίκη, η οποία έμεινε χήρα δύο χρόνια αργότερα, παρέμεινε στο Μπάρνγουελ, το οποίο κατείχε μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της. Είχε παραχωρηθεί στην οικογένειά της, τον Montagus, από τον Ερρίκο Η’ και, στην παιδική της ηλικία, ανήκε στον παππού της, τον 6ο δούκα του Buccleuch, μέχρι που το πούλησε το 1913.

Η πριγκίπισσα Αλίκη επέστρεψε στο Μπάρνγουελ 25 χρόνια αργότερα, όταν ο σύζυγός της – τρίτος γιος του Γεωργίου Ε’ – το αγόρασε για το πριγκιπικό ποσό των 37.000 λιρών, χρησιμοποιώντας πολλά από τα χρήματα που του κληροδότησε ο πατέρας του.

Μετά τη βαριά απώλεια του μεγαλύτερου γιου της και του συζύγου της, είχε την παρηγοριά ότι ο μικρότερος γιος της, που είχε διαδεχτεί τον πατέρα του ως Δούκας του Γκλόστερ, έζησε μαζί της στο Μπάρνγουελ, μαζί με τη Δανή σύζυγό του, Μπιργκίτ, και τα τρία παιδιά τους.

Όμως, το 1995, το κόστος συντήρησης του σπιτιού έγινε υπερβολικό. Αντί να πουλήσει, ο Δούκας άφησε τον Μπάρνγουελ σε μια εταιρεία με αντίκες, ενώ αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Διαμέρισμα 1 στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, 343 αντικείμενα από το σπίτι βγήκαν σε δημοπρασία και έλαβαν μια εντυπωσιακή τιμή καθοδήγησης μεταξύ 1,1 και 1,7 εκατομμυρίων λιρών.

Παρά την επικείμενη πώληση του Barnwell, πιστεύεται ότι οι Gloucester ελπίζουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους με την περιοχή.

Το 2018, μετακόμισαν σε μια μικρότερη ιδιοκτησία στο Παλάτι του Κένσινγκτον, έτσι ώστε το Διαμέρισμα 1 να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν. Αλλά οι Σάσεξ ζουν τώρα στην Καλιφόρνια.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Στην Κίνα βρήκαν απολιθωμένα σαγόνια 439 εκατ. ετών: Από ψάρι Fanjingshania, αρχαίο πρόγονο του καρχαρία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: