Ο “δεσποτισμός” του Κυριάκου Μητσοτάκη σε άρθρο του περιοδικού MARIANNE: Αποσταθεροποιείται από την υπόθεση των υποκλοπών

French president Emmanuel Macron (L), his wife Brigitte Macron (2-L), Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis (R) and his wife Mareva Grabowski (2-R) pose for a photograph at the Elysee Palace in Paris, France, 12 September 2022. EPA, Mohammed Badra




Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αποσταθεροποιείται από μια υπόθεση υποκλοπών. Για τους επικριτές του, αυτή η υπόθεση αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του τρόπου διακυβέρνησής του, μεταξύ του νεποτισμού και της συμμαχίας με αντισημιτικούς πολιτικούς.

Τα παραπάνω σημειώνονται εν είδη υποτίτλου σε άρθρο στην ιστοελίδα  MARIANNE.

Υπό τον τίτλο “Σκάνδαλα και νεποτισμός: ποιος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «Έλληνας Macron» που έγινε δεκτός αυτή τη Δευτέρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων;” στο MARIANNE δημοσιεύεται άρθρο του Fabien Perrier, ανταποκριτή του περιοδικού στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μια συνάντηση ακολουθούμενη από δείπνο με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν (Emmanuel Macron).

Μεταξύ των θεμάτων που αμανενόταν να συζητήσουν ήταν: η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουκρανία, το ενεργειακό ζήτημα, οι βαθιές διμερείς σχέσεις και η στρατηγική εταιρική σχέση και, ακόμη, η προστασία της Μεσογείου.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο ηγετών είναι πολύ καλές, σύμφωνα με τους γύρω τους. Το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιαζόταν συχνά ως ο «Έλληνας Macron». Εκείνη την περίοδο έκανε εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές που θα τον οδηγούσαν στην αρχηγία της χώρας τον Ιούλιο του ίδιου έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης, προκαλούσε σε αναμέτρηση τότε τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ, αριστερά).

Έκτοτε έγινε και ο ίδιος «δεσποτικός»; Δεσποτικός ίσως, «απόλυτος κυρίαρχος» σίγουρα απαντούν οι επικριτές του.

ΠΗΓΗ: MARIANNE – Scandales et népotisme : qui est Kyriakos Mitsotakis, le “Macron grec” reçu ce lundi à l’Élysée?

Τζίμι Άκεσον, ο ακροδεξιός ρυθμιστής των εξελίξεων στη Σουηδία: Το εκλογικό θρίλερ και η συμμαχία δεξιάς και ακροδεξιάς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: