Μήνυμα Θεοδωρικάκου προς την Τουρκία: Από τον Έβρο δεν περνάει κανείς* Τι περιλαμβάνει το σχέδιο “Ακρίτας” [video]

O κος Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες. Photo via screenshot youtube




Η Τουρκία εφαρμόζει τον τελευταίο καιρό μια ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας μας, επιχειρώντας μια βάναυση και ανήθικη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων ανθρώπων, των παράτυπων μεταναστών, τους οποίους σπρώχνει να περάσουν από την Ελλάδα στην Ευρώπη, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε «η Τουρκία εφαρμόζει με τον πλέον προκλητικό τρόπο ασύμμετρη απειλή σε βάρος της χώρας στον Έβρο, επιχειρώντας μία βάναυση, ανήθικη, παράνομη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράτυπων, παράνομων μεταναστών, τους οποίους ουσιαστικά τους σπρώχνει από τον Έβρο να περάσουν στην Ελλάδα, να περάσουν στην Ευρώπη», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι μόνο τον Αύγουστο απετράπη η είσοδος 40.000 παράτυπων μεταναστών και από την αρχή του χρόνου πάνω από 150.000.ότι μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο 40.000 παράτυποι μετανάστες, από την αρχή του χρόνου ο αριθμός αυτός φτάνει τους 150.000.

«Ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε» επισήμανε.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με τους μετανάστες που ανέφεραν οι Τούρκοι ότι δήθεν βρίσκονταν σε νησίδα στον Έβρο, χωρίς να βρεθεί κανείς, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε λόγο για τακτικισμούς και προβοκάτσιες και υπογράμμισε:

«Οι γείτονές μας δυστυχώς προκαλούν, κάνουν τακτικισμούς, στήνουν προβοκάτσιες. Προχθές δυο-τρεις φορές έκαναν ΝΟΤΑΜ προς την ελληνική πλευρά ότι δήθεν βρίσκονταν μετανάστες σε κάποια νησίδα η οποία ήταν από την ελληνική πλευρά του Έβρου. Εμείς ως σοβαρό και αξιόπιστο κράτος, ελέγχουμε και κάνουμε διαδικασίες έρευνας σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν να περάσουν αυτούς τους εκατοντάδες μετανάστες. Προφανώς δεν έχει περάσει κανένας από τον Έβρο και θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ανελλιπώς, με αποφασιστικό τρόπο τα σύνορα φυλάσσονται από την Αστυνομία και τον Ελληνικό Στρατό και αυτό νομίζω ότι ο κύριος Ερντογάν και η τουρκική πλευρά οφείλει να το παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη της».

Στη συνέχεια ο υπουργός είπε ότι «επειδή ο κύριος Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμόσει μία πραγματική στρατιωτική απειλή σε βάρος της Ελλάδας, εργαλειοποιεί βάναυσα δυστυχισμένους ανθρώπους προκειμένου να εκβιάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα» και τόνισε:

«Η Ελλάδα είναι ένα πανίσχυρο κράτος δικαίου, εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά της είναι απροσπέλαστα. Έρχονται νύχτα, εργαλειοποιούν με ανήθικο τρόπο ανθρώπους, αλλά δεν περνάνε!».

Καταλήγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι στρατιωτικές απειλές του Ερντογάν ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση σημειώνοντας:

«Σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική απειλή, πιστεύω ότι είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Δεν ξέρω αν θα ζήσουν καλύτερα οι Τούρκοι, δεν ξέρω αν ο τούρκικος λαός περνά καλύτερα με αυτές τις απειλές, αλλά οι απειλές δεν υπάρχουν Έλληνες που να τους πτοούν και να τους φοβίζουν και το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Τούρκος Πρόεδρος αυτό».

Σχέδιο «Ακρίτας»

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του στην ΔΕΘ έκανε αναφορά στο σχέδιο «Ακρίτας» για τη θωράκιση των συνόρων και σχολιάζοντας την προ ημερών επίσκεψή του στον Έβρο, «όπου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Διαπίστωσε πως «όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη επέκταση τού φράχτη τεχνικού εμποδίου, όπως αποφάσισε πρόσφατα το ΚΥΣΕΑ». Επισήμανε, εξάλλου, ότι από το Νοέμβριο ο Έβρος θα ενισχυθεί με 250 συνοριοφύλακες, ενώ στη “φαρέτρα” της Αστυνομίας και του Στρατού θα προστεθούν ηλεκτρονικός εξοπλισμός και μέσα, αναβαθμίζοντας το σύστημα ηλεκτρονικής επιτήρησης.

Εξήρε δε, το έργο των αστυνομικών και στρατιωτικών του Έβρου που «προστατεύουν τα σύνορα του δυτικού κόσμου με την Τουρκία». «Ακρίτες που κινούνται με βάση τις αξίες του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, κινδυνεύοντας ακόμη και οι ίδιοι για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, όπως το έκαναν σε δεκάδες περιπτώσεις τον χειμώνα σώζοντας πάνω από 250 μετανάστες που κινδύνευσαν οι ζωές τους στα φουσκωμένα νερά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε δε, ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να τους μετατρέψει σε υπηρέτες δουλεμπόρων ή σε αδύναμους κρίκους μίας ασύμμετρης απειλής την οποία έχει στήσει η Τουρκία και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τους συκοφαντεί υιοθετώντας ψέματα και την προπαγάνδα των γειτόνων».

 

Τα σχόλια Εγκολφόπουλου, Ιατρίδη, Καιρίδη για τον Ερντογάν



Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Η Ελληνική διμοιρία ακροβολιστών-ελεύθερων σκοπευτών, σε “αστικό” περιβάλλον, στην πολυεθνική «Noble Partner 2022»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: