Με αναμασήματα και φληναφήματα η Hurriyet επιτίθεται στον Μητσοτάκη: Ξεπέρασε τα όρια με τη δήλωση για τη Λωζάνη, λέει…

Η παρουσίαση του άρθρου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της Hurriyet.




Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέλαβε να “σχολιάσει” τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το μουσείο Μπενάκη, στις οποίες έκανε λόγο για παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης και αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία.

«Ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όριά του! Αβάσιμη κατηγορία κατά της Τουρκίας…» είναι ο τίτλος του άρθρου στο οποίο – με τη γνωστή λογική του “άσπρου- μαύρου”- η εφημερίδα χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μητσοτάκη “σκανδαλώδεις” και ομιλεί για “ψευδείς κατηγορίες”.

Eπισημαίνει το δημοσίευμα μάλιστα ότι “ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάνει πολλές ατυχείς δηλώσεις” και “στοχοποιεί συνεχώς την Τουρκία”. Δεν θα μπορούσε να μην δείξει τον εκνευρισμό της η εφημερίδα και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν στο Παρίσι. Ετσι, σχολιάζει ότι και σ’ αυτή την περίπτωση οι δηλώσεις ήταν “ατυχείς” και εντάσσονται σε μια πορεία που ξεκίνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Στο άρθρο μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται ότι έκανε χρήση της ονομασίας “Κωνσταντινούπολη” κι όχι “Ιστανμπούλ” αναφερόμενος στην “εξάρθρωση της ελληνικής παρουσίας στην Τουρκία”…

Με πληροφορίες από Hurriyet

 

Τουρκικά ΜΜΕ χλευάζουν τον Ερντογάν: «Προσέξτε μην έρθει η Ελλάδα με τα F-35 κάποιο βράδυ»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: