Με 35αρια και υγρασία θα υποδεχθούμε το Σάββατο τον Οκτώβρη: Αλλαγή σκηνικού την Κυριακή με επικίνδυνες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους

FILE PHOTO: Ένας άνδρας δροσίζεται σε συντριβάνι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Έντονη ζέστη, υγρασία και επικίνδυνες καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον  μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα “εκτοξεύσει” τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα.

“Έτσι λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία”, έγραψε χαρακτηριστικα΄.

Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, ο καιρός αναμένεται να κάνει στροφή 180 μοιρών με επικίνδυνες καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

“Η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσει αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά”, αναφέρει.

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί ο καιρός την Δευτέρα, οπότε και θα σημειωθούν κάποιες λίγες βροχές στα  ανατολικά και τα βόρεια.

Συναγερμός στην Καισαριανή: 15χρονος μαχαίρωσε 16χρονο έξω από σχολείο *Συνελήφθη ο δράστης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: