Υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση η Ελισάβετ: Εσπευσε στο πλευρό της η όλη η οικογένεια, αγωνία στη Βρετανία [videos]

FILE PHOTO: Η γηραιά μονάρχης κατά την τελευταία δημόσια εμφάνισή της, υποδέχεται τη νέα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στην εξοχική της κατοικίας στη Σκωτία. Photo via Twitter@RoyalFamily




Σε συναγερμό οι πάντες στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι οι γιατροί της Βασίλισσας Ελισάβετ “ανησυχούν” για την κατάσταση της υγείας της.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι το γεγονός ότι και τα τέσσερα παιδιά της Ελισάβετ βρίσκονται στο Μπαλμόραλ της Σκωτίας μετέδωσε δημοσιογράφος του ITV. Μαζί τους είναι ο εγγονός της, ο δούκας του Κέμπριτζ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ μετέβησαν στο κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός τους, ύστερα από την ανησυχητική ανακοίνωση των Ανακτόρων για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο εγγονός της βασίλισσας και η σύζυγός του, που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ, επρόκειτο να παραστούν απόψε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Λονδίνο, όμως ακύρωσαν τα σχέδιά τους για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

  • Όπως σχολίασε δημοσιογράφος του BBC, «υπάρχει ένας βαθμός σοβαρότητας που δεν έχουμε δει στο παρελθόν, το γεγονός ότι η ανακοίνωση εξεδόθη όταν συνήθως το παλάτι είναι τόσο απρόθυμο να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υγεία της βασίλισσας».

«Η διατύπωση της ανακοίνωσης…και η μετακίνηση των πιο σημαντικών μελών της βασιλικής οικογένειας προς το Μπαλμόραλ, προς τη βασίλισσα, όλα αυτά υποδηλώνουν ένα ξεκάθαρο βαθμό ανησυχίας για την υγεία της 96χρονης βασίλισσας».

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί για την υπέργηρη  μονάρχη, είναι ότι το BBC One άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων.

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ «είναι ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Έπειτα από νέα αξιολόγηση το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Μεγαλειότητας και συνέστησαν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

  • «Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Λιζ Τρας.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Vanity Fair: H Eλλάδα καταλληλότερος προορισμός για διακοπές last minute και εκτός τουριστικής αιχμής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: