Οι προκλήσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ρέγκλινγκ

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Klaus Regling, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Η κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικονομία και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλαόυς Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα πρόκειται για την τελευταία επίσκεψη στην Ελλάδα που πραγματοποιεί ο κ. Ρέγκλινγκ με αυτή την ιδιότητα, αφού η θητεία του ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επισημάνθηκε η δύσκολη συγκυρία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στους τομείς της ενέργειας και του πληθωρισμού αλλά και οι σημαντικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και οι θετικές προοπτικές της.

Στη συνάντηση μετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών Μιχάλης Αργυρού και η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένα Αθανασοπούλου.

Μητσοτάκης: «Δεν τσιμπάμε στις τουρκικές προκλήσεις, θα είμαι όμως πολύ αυστηρός ως προς τα όρια που θέτουμε»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: