Η Ευρώπη θέλει τα φώτα μας για να βγάλει τον χειμώνα και ενώ περνάει μια από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις στην ιστορία της

FILE PHOTO: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι η ρωσική οικονομία έχει αντέξει τις δυτικές κυρώσεις. EPA, YURI KOCHETKOV




Του ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ 

Ο προδότης για την Ρωσία, έφυγε από την ζωή. Με τις αποφάσεις του, τερμάτισε τον Ψυχρό Πόλεμο και σύμφωνα με τις κατηγορίες των Ρώσων, αποδυνάμωσε την Σοβιετική Ένωση. Ο λόγος, γίνεται για τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον άνθρωπο, που απέσυρε τις Σοβιετικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν το 1989 και έδωσε την νίκη στους Μουτζαχεντίν.

Οι τελευταίοι όμως, χρωστάνε την μεγαλειώδη νίκη τους στον Ελληνοαμερικανό ‘’Dr. Dirty’’ της CIA, τον Γκαστ Αβράκωτο. O Αβράκωτος, ο οποίος υπηρέτησε την υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών για 27 χρόνια, ονομάστηκε έτσι, για τις πρακτικές που ακολουθούσε, ώστε να φέρει εις πέρας τις αποστολές που του ανέθεταν.

  • Έπαιξε βρώμικο ρόλο στην ανατροπή του Μακάριου στην Κύπρο, ενώ είχε συμβουλεύσει τους δικτάτορες να εκτελέσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, όταν τον είχε φυλακίσει η χούντα των Συνταγματαρχών.

Αγόρασε Σοβιετικά όπλα από την Αίγυπτο, για να ‘’κρύψει’’ την συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο της τότε Σοβιετικής Ένωσης με το Αφγανιστάν και μετέφερε τα όπλα με μουλάρια στις απόκρυφες κρυψώνες των Μουτζαχεντίν, μέσω Πακιστάν.

Παράλληλα εξόπλισε τους Αφγανούς με αντιαεροπορικούς πυραύλους, που διέλυσαν τους Σοβιετικούς στον αέρα. Όλα αυτά, κατέστησαν αυτή την αποστολή της CIA την πιο κοστοβόρα, καθώς απορροφήθηκε το 70% του προϋπολογισμού της.

Παρόλα αυτά, ο πόλεμος δεν έγινε τυχαία, έγινε για την επικράτηση στην ενέργεια. Καθώς οι Ρώσοι δρούσαν στην περιοχή, με τον Ρώσο-Αφγανικό πόλεμο, η απειλή για τις ΗΠΑ, ήταν σοβαρή. Τι θα γινόταν, αν κέρδιζαν οι Ρώσοι; Θα είχαν άμεση πρόσβαση στον ‘’μαύρο χρυσό’’, του Περσικού Κόλπου και θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις ΗΠΑ, στην εξάρτηση τους ενεργειακά, από την ΕΣΣΔ. Η απειλή ήταν σοβαρή.

Μήπως όμως τελικά, η ιστορία όντος επαναλαμβάνεται; Μας θυμίζουν κάτι, αυτά τα ιστορικά γεγονότα; Δεν παρατηρείτε πολλές ομοιότητες με τον σημερινό Ρώσο-Ουκρανικό πόλεμο; Ας σκεφτούμε όμως λίγο, ποια είναι η σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο αυτών γεγονότων, τότε και τώρα;

Σήμερα, την ώρα που η Ευρώπη κινδυνεύει να σβήσει τα φώτα για να βγάλει τον χειμώνα και ενώ περνάει μια από τις χειρότερες ενεργειακές κρίσεις στην ιστορία της, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ δεν υπάρχει πλέον, ώστε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την παράνοια…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

H “μάχη για την ψυχή του ‘Eθνους”, η μάχη για τη Δημοκρατία: Η εμπνευσμένη ομιλία του προέδρου Τζο Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: