Μυστήριο με «απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν»: Περίεργες πληροφορίες σε ρωσικά αντικαθεστωτικά δίκτυα

Στιγμιότυπο βίντεο που εμφανίζει όχημα στο οποίο μεταφέρεται ο Ρώσος Πρόεδρος. Via Youtube@ AFP News Agency




Για επίθεση που δέχθηκε όχημα που μετέφερε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με σκοπό την απόπειρα δολοφονίας τουκάνει λόγο ένα από τα πλέον προβεβλημένα αντικυβερνητικά ρωσικά κανάλια στο telegram, χωρίς ωστόσο να αναφέρει καμία πληροφορία για τον χρόνο και τον τόπο τέλεσης του υποτιθέμενου γεγονότος.

Σύμφωνα με τον -ανεπιβεβαίωτο, επαναλαμβάνουμε- ισχυρισμό, η λιμουζίνα του Πούτιν χτυπήθηκε από ένα «δυνατό κρότο» στον «αριστερό μπροστινό τροχό», έκρηξη από την οποία προκλήθηκε «πυκνός καπνός».

Πάντα κατά την ίδια πηγή, τη οποία αναδημοσίευσε αρχικά η Daily Mail, το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του με ασφάλεια και τον Βλαντιμίρ Πούτιν σώο, αλλά υπήρξαν πολλές συλλήψεις από την υπηρεσία ασφαλείας του.

H ίδια πηγή αναφέρει οτι κάποιοι σωματοφύλακες εκκαθαρίστηκαν καθώς κρίθηκε ότι μυστικές πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του Πούτιν είχαν διαρρεύσει.

Το General SVR είναι ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram που δημοσιεύει τακτικά κάποιες υποτιθέμενα εμπιστευτικές πληροφορίες για τον Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Το επίμαχο δημοσίευμα

Πολλοί ευλόγως δυσπιστούν για τις πληροφορίες που δημοσιεύει, άλλοι λένε ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα διαδικτυακά κανάλια που παρέχει μία εικόνα για τα αληθινά διαδραματιζόμενα μέσα στο Κρεμλίνο.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του συγκεκριμένου καναλιού στο Telegram (Η μετάφραση είναι μέσω Google Translate)

«Αγαπητοί συνδρομητές και καλεσμένοι του καναλιού! Πρόσφατα, συνέβη ένα περιστατικό που οδήγησε σε όχι ακόμη αισθητές, αλλά πολύ σημαντικές αλλαγές στη ζωή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Το περιστατικό συνέβη με διπλό προεδρικό σώμα, στο οποίο βρισκόταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος μερικές φορές, κατόπιν συμβουλής της υπηρεσίας ασφαλείας, ταξιδεύει με αυτοκίνητο ως μέρος μιας εφεδρικής αυτοκινητοπομπής, η οποία συνήθως δεν προσελκύει την προσοχή όπως η κύρια αυτοκινητοπομπή και αποτελείται από πέντε τεθωρακισμένα οχήματα, ένα από τα οποία περιέχει ένα προστατευόμενο άτομο.

Για παράδειγμα, πρόσφατα μια εφεδρική αυτοκινητοπομπή, σε ένα από τα αυτοκίνητα του οποίου ήταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δέχθηκε επίθεση. Στο δρόμο προς την κατοικία, λίγα χιλιόμετρα μακριά, το πρώτο αυτοκίνητο συνοδείας μπλόκαρε από ασθενοφόρο, το δεύτερο αυτοκίνητο συνοδείας κυκλοφόρησε χωρίς να σταματήσει, ένα ξαφνικό εμπόδιο και κατά την παράκαμψη του εμποδίου, το τρίτο αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Πούτιν , ένας δυνατός κρότος ακούστηκε από τον αριστερό μπροστινό τροχό ακολουθούμενος από πυκνό καπνό.

Το αυτοκίνητο με τον πρόεδρο, παρά τα προβλήματα με τον έλεγχο, ακολούθησε τη διαδρομή του προπορευόμενου αυτοκινήτου και, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να επιβραδύνει, η κορτέζα, με εξαίρεση το πρώτο αυτοκίνητο που είχε μπλοκάρει προηγουμένως, έφτασε στον προορισμό της. Στη συνέχεια, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα να οδηγεί ασθενοφόρο, το οποίο απέκλεισε το πρώτο αυτοκίνητο από την αυτοκινητοπομπή.

Η διερεύνηση του συμβάντος και όλες οι πληροφορίες σχετικά με αυτό είναι απόρρητες, όλοι οι μυημένοι έχουν προειδοποιηθεί για την ευθύνη της διανομής. Ο επικεφαλής της σωματοφυλακής του προέδρου και πολλά άλλα άτομα έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και βρίσκονται υπό κράτηση. Ένας στενός κύκλος ανθρώπων γνώριζε για την κίνηση του προέδρου σε αυτό το κορτέζ, και όλοι ήταν από την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας. Μετά το περιστατικό τρεις από αυτούς εξαφανίστηκαν, ήταν ακριβώς τα άτομα που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο της αυτοκινητοπομπής, άγνωστη προς το παρόν η τύχη τους, το αυτοκίνητο με το οποίο επέβαιναν βρέθηκε άδειο λίγα χιλιόμετρα από το συμβάν».

 

 

Η μεγάλη απάτη: Ο Πούτιν απέρριψε συμφωνία που κρατούσε την Ουκρανία εκτός ΝΑΤΟ και συνέχισε την εισβολή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: