Αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον 3,56 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για δάνεια στις επιχειρήσεις ανακοινώνει ο Σκυλακάκης

FILE PHOTO: Tα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, 09 Αυγούστου 2021. EPA. OLIVIER HOSLET




Η Ελλάδα θα υποβάλλει σήμερα στην ΕΕ το δεύτερο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 3,56 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα πρόκειται να καταθέσει αίτημα για την εκταμίευση της 2ης δόσης και μέρους της 3ης δόσης σε ό,τι αφορά τα δάνεια προς επιχειρήσεις ύψους 3,56 δισ. ευρώ, έχοντας ολοκληρώσει 28 μεταρρυθμιστικά και επενδυτικά ορόσημα. Έως τέλος του έτους θα έχουν εκταμιευθεί 11,1 δισ. ευρώ.

Αν αξιοποιηθεί σωστά η ελληνική οικονομία θα πάει σε άλλο επίπεδο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότηας τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε ότι τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία ολοκλήρωσης εκατοντάδων διαγωνισμών.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης καθώς και ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας. Τη συνέντευξη Τύπου συντονίζει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Στο φάσμα της φτώχειας το 17% του ελληνικού πληθυσμού: Οικογενειακοί προϋπολογισμοί στο -33% σε σχέση με το 2008

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: