Ενοχλήθηκε ο κατοχικός ηγέτης από την επίσκεψη Κυπρίων βουλευτών στο στρατόπεδο Γεώργιος Κατσάνης, στο Σταυροβούνι

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τους συνεργάτες τους. Φωτογραφία via Twitter, Kerem Haser, @HaserKerem




Μετά τους Ελληνοκύπριους ιερείς, τώρα πυροβολούν και οι Ελληνοκύπριοι βουλευτές, αναφέρει σε σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ερσίν Τατάρ.

Αναδημοσιεύει δε φωτογραφία από την επίσκεψη Βουλευτών της Επιτροπής Άμυνας στην 33η μοίρα Καταδρομών και το στρατόπεδο Αντιστράτηγου Γεωργίου Κατσάνη, στο Σταυροβούνι.

Στην ανάρτησή του ο κατοχικός ηγέτης γράφει τα εξής, ως να μην δικαιούνται οι βουλευτές να κάνουν κάτι που ειναι νόμιμο:

«Μετά τους ιερείς, τώρα πυροβολούν και οι βουλευτές… Το πνεύμα της ΕΟΚΑ, το όνειρο της σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα ζει πάντοτε στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Να σημειωθεί ότι την είδηση μετέδωσε χθες ο ανταποκριτής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή στα κατεχόμενα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: «Δεν είναι απαραίτητος ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Την διαπίστωση αν υπάρχει ή όχι κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών μπορεί να την κάνει η Βοηθός Γ.Γ., Ρόζμαρι Ντι Κάρλο”, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ υποστηρίζοντας ότι η νέα πολιτική του στο Κυπριακό «έχει περάσει στο αρχείο» των ΗΕ και βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο κατοχικός ηγέτης προέβη σε δηλώσεις επιστρέφοντας από την Νέα Υόρκη στα κατεχόμενα και όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, ανέφερε ότι είχε «σοβαρές συνομιλίες» με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών αλλά και μια σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Ανέφερε, είπε, στον Γ.Γ. ότι μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία θα μπορούσε να είναι δυνατή μόνο με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος, τα οποία είναι «κεκτημένα δικαιώματα» του τ/κ «λαού», κι αυτό – ανέφερε – καταγράφηκε στα αρχεία.

Η νέα πολιτική, συνέχισε, βρίσκεται τώρα στην ημερήσια διάταξη και επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει αποδεκτή αυτή η πολιτική για μια πιθανή διαπραγμάτευση.

Δεν θα είναι απαραίτητο, δήλωσε, να διοριστεί προσωπικός απεσταλμένος για να διαπιστώσει κατά πόσον υπάρχει κοινό έδαφος για διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι συμφώνησαν πως θα μπορούσε να το κάνει αυτό η Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, βοηθός Γ.Γ. του ΟΗΕ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις.

Ο Ερντογάν κάνει πανηγύρια μόνος του: Αισιοδοξεί για αναγνώριση του ψευδοκράτους! Πρόβλημα η ενίσχυση του κατοχικού στρατού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: