Δωρεάν πλέον η φοίτηση στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Princeton: Για παιδιά οικογενειών με εισόδημα κάτω των $100.000

FILE PHOTO: Tο περίβλεπτο πανεπιστημιακό ίδρυμα Πρίνστον. Photo via @Princeton




Το σημαντικό κόστος φοίτησης σε ένα από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια θα καλύπτεται πλέον για φοιτητές των οποίων οι γονείς κερδίζουν λιγότερα από 100.000 ετησίως.

Το Πανεπιστήμιο Πρίνστον του Νιου Τζέρσεϊ ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι οικογένειες σε αυτό το εισοδηματικό κλιμάκιο δεν θα πληρώνουν πλέον κανένα κόστος για να φοιτήσουν τα παιδιά τους στο διάσημο ίδρυμα, του οποίου διάσημοι απόφοιτοι, μεταξύ άλλων, είναι η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, η δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Σόνια Σοτομαγιόρ, η βασίλισσα Νουρ της Ιορδανίας και ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon.

Προηγουμένως, μόνο οικογένειες που κερδίζουν λιγότερα από 65.000 $ λάμβαναν πλήρη κάλυψη οικονομικής βοήθειας.

Πάνω από το 25% των προπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου, ή 1.500 φοιτητές, θα λάβουν τώρα οικονομική βοήθεια που καλύπτει το πλήρες κόστος των διδάκτρων και της σίτισης και της διατροφής, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Πέμπτης.

Σε πλήρη τιμή, ένα έτος δίδακτρα στο πανεπιστήμιο της Ivy League – της λίστας των τοπ πανεπιστημίων – κοστίζει σχεδόν 80.000 δολάρια, λέει ο ιστότοπος του Princeton.

Η επέκταση της οικονομικής βοήθειας του πανεπιστημίου θα βοηθήσει επίσης οικογένειες που κερδίζουν έως και 150.000 δολάρια, σύμφωνα με το δελτίο.

«Μία από τις καθοριστικές αξίες του Πρίνστον είναι η δέσμευσή μας να διασφαλίσουμε ότι οι ταλαντούχοι μαθητές από όλα τα υπόβαθρα όχι μόνο θα μπορούν να αντέξουν οικονομικά την εκπαίδευση του Πρίνστον, αλλά θα μπορούν να ανθίσουν στην πανεπιστημιούπολη μας και στον κόσμο πέρα ​​από αυτήν», δήλωσε ο Christopher L. Eisgruber, πρόεδρος του Princeton στην ανακοίνωση.

Αυτές οι βελτιώσεις στα πακέτα βοήθειάς μας, που έγιναν δυνατές από τη συνεχή γενναιοδωρία των αποφοίτων και των φίλων μας, θα ενισχύσουν τις εμπειρίες των φοιτητών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Πρίνστον και τις επιλογές και τον αντίκτυπό τους μετά την αποφοίτησή τους».

Οι φοιτητές που ξεκινούν από το Πρίνστον το φθινόπωρο του 2023 θα είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από το νέο και βελτιωμένο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας .

Το πανεπιστήμιο κατάργησε επίσης την ετήσια συνεισφορά των φοιτητών — ένα μέρος των διδάκτρων και των εξόδων που οι φοιτητές αναμενόταν να πληρώσουν με τις δικές τους αποταμιεύσεις και την εργασία στην πανεπιστημιούπολη — και αύξησε το επίδομα οικονομικής βοήθειας για προσωπικά έξοδα και βιβλία.

Η Τζιλ Ντόλαν, κοσμήτορας του κολεγίου στο Πρίνστον, χαρακτήρισε την αλλαγή ως μέρος της μεγαλύτερης δέσμευσης του Πρίνστον στη διαφορετικότητα.

Επεσήμανε συγκεκριμένα την «κοινωνικοοικονομική ποικιλομορφία», υποστηρίζοντας ότι η κίνηση για επέκταση της οικονομικής βοήθειας θα επιτρέψει σε «περισσότερους φοιτητές από διαφορετικά υπόβαθρα να μάθουν ο ένας από τις εμπειρίες της ζωής του άλλου».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε αυτά τα επόμενα βήματα για να επεκτείνουμε την εμβέλεια και την επίδραση της οικονομικής βοήθειας του Πρίνστον».

Με πληροφορίες από CNN

Μύλος με τα κατασχεθέντα έγγραφα από την οικία του Τραμπ και την εκλογή ειδικού επόπτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: