Δεν αποκλείω περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο λέει ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού

Ουκρανοί διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο στο Χάρκοβο. EPA, SERGEY KOZLOV




Σε δυσοίωνες εκτιμήσεις προχώρησε ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο Reuters o Ουκρανός αξιωματούχος αναφέρει σε άρθρο του ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

Ο ίδιος προσθέτει ότι είναι αδύνατο να αποκλείσει μία άμεση ανάμιξη μεγάλων δυνάμεων σε έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο.

«Υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες συνθήκες, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο Βαλερί Ζαλούζνι, ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού , σε άρθρο που δημοσιεύθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

«Είναι επίσης αδύνατο να αποκλειστεί εντελώς η πιθανότητα άμεσης εμπλοκής των κορυφαίων χωρών του κόσμου σε μια ΄’περιορισμένη» πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου είναι ήδη άμεσα ορατή», γράφει ο Ζαλούζνι στο άρθρο, το οποίο συνυπογράφει με τον βουλευτή Μιχαϊλο Ζαμπρόντσκι.

Με πληροφορίες από Reuters

Στο θολωμένο μυαλό του Πούτιν όλα είναι μια χαρά: Δεν κάνουμε πόλεμο στην Ουκρανία, η Ευρώπη θα παγώσει απ’ τον δικό της “πυρετό των κυρώσεων”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: