Χαμός για τους “ψεύτικους λογαριασμούς” και την “κλειδαρότρυπα”: Η απάντηση του Χριστοδουλίδη στον Αβέρωφ

Ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Χριστοδουλίδης στη Γεροσκήπου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Παραμένει στα ύψη ο προεκλογικός πυρετός με τους υποψηφίους να πραγματοποιούν επισκέψεις και να διοργανώνουν συγκεντρώσεις.

Την ώρα που ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έριχνε βολές προς τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών έβλεπε την πλατεία Γεροσκήπου να πλημμυρίζει από πλήθος υποστηρικτών του.

Με έντονο τρόπο απάντησε έμμεσα στα όσα του καταλόγιζε ο Αβέρωφ Νεοφύτου κάνοντας λόγο για πολιτική της κλειδαρότρυπας, υποβάθμιση του προεκλογικού και παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Να αντιπαρέλθουμε του τοξικού κλίματος που δυστυχώς σκοπίμως, εργολαβικά και συντονισμένα καλλιεργούν κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν, να διχάσουν τον λαό και να δημιουργήσουν πόλωση», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με το κανάλι Omega τεράστια ήταν η συμμετοχή των πολιτών, από όλους τους κομματικούς χώρους, στη χθεσινή πανεπαρχιακή συγκέντρωση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στην πλατεία της Γεροσκήπου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συγκινημένος από την προσέλευση του κόσμου, σε ένα τόπο με ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς η Γεροσκήπου είναι η γενέτειρά του, ανέφερε πως «η μαζική παρουσία όλων, καταδεικνύει ότι η νίκη ξεκινά από την Πάφο», αλλά και ότι στέλλει τα μηνύματα εκεί που πρέπει να σταλθούν.

Χαρακτηρίζοντας καθοριστικές τις προεδρικές εκλογές του 2023, καθώς τα δεδομένα ενώπιον όλων μας είναι διαφορετικά, τόνισε πως η χώρα μας δεν μπορεί να παραμένει στο χθες, συμπληρώνοντας πως στόχος του, είναι ένας και είναι ξεκάθαρος: «Να φτιάξουμε μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας και να προσφέρουμε στον Κύπριο πολίτη ένα καλύτερο επίπεδο ζωής».

Αναφερόμενος στο πολιτικό του πρόγραμμα, είπε ότι δεν σχεδιάστηκε μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά έξω στο φως, τονίζοντας ότι «είμαστε οι πρώτοι που δημόσια αρχίσαμε να παρουσιάζουμε το πολιτικό μας πρόγραμμα και ακόμα περιμένουμε τις προτάσεις κάποιων που έλεγαν ότι δεν έχουμε θέσεις».

Ο Αβέρωφ στην Αραδίππου

Χθες βράδυ από την Αραδίππου σε άλλη μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ο Αβέρωφ Νεοφύτου σημείωσε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι το μέλλον του τόπου για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ρίχοντας ξεκάθαρα πυρά προς τον Νίκο Χριστουδουλίδη.

«Η ανανέωση δεν έρχεται από αυτούς που αντιγράφουν οράματα και προγράμματα ούτε και λύνονται τα προβλήματα με χαμόγελα στον κόσμο αλλά την ίδια ώρα να δημιουργούμε fake accounts για να κτυπούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σήμερα επισκέφθηκε το πέμπτο δημοτικό σχολείο Αγλαντζιάς και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για στήριξη του σύγχρονου σχολείου. Σημειώνοντας πως μέσα στις προγραμμτικές του θέσεις είναι τα σχολεία να γίνουν ολοήμερα. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ και θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της χώρας Ισάακ Χέρτζοκ, Υπουργούς και τον πρώην πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Νεοφύτου:

Αναχωρώ σήμερα για το Ισραήλ για μια επίσκεψη που σκοπό έχει την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων της Κύπρου με τη γείτονα χώρα.

Το Ισραήλ είναι μια ισχυρή περιφερειακή δύναμη και ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Κύπρο.

Δίνω μεγάλη σημασία στην συνεργασία με το Ισραήλ ιδιαίτερα στα θέματα ενέργειας και ασφάλειας. Θέματα που θα έχω την ευκαιρία να αναπτύξω στις συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο της χώρας κ. Ισαάκ Χέρτζοκ, Υπουργούς, πρώην Υπουργούς, αξιωματούχους καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό Βενιαμίν Νεντανιάχου.

Παράλληλα θα έχω την ευκαιρία κατά την επίσκεψή μου να συναντηθώ με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, μια εξέχουσα μορφή της χριστιανοσύνης.

Στην Πάφο ο Μαυρογιάννης

Περιοδεία στην Πάφο πραγματοποιεί σήμερα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης όπου εξέφρασε την θέση για πραγματική αυτονόμηση των δημόσιων νοσοκομείων. Μιλώντας μετά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου χαρακτήρισε τα δημόσια νοσηλευτήρια ως την ραχοκοκκαλιά του συστήματος.

«Πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως την πολύκροτη και πολυσυζητημένη αλλά που δεν την βλέπουμε πραγματική αυτονόμηση».

Ο κ. Μαυρογιάννης συναντήθηκε στην συνέχεια με την σχολική εφορεία Γεροσκήπου ενώ είχε συζήτηση με εργαζόμενους στο οίκημα της ΠΕΟ στην Πάφο.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου έτυχε ενημέρωσης για τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και τις υποδομές του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ του Εκτελεστικού και Ιατρικού Διευθυντή, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου, αλλά και με τα μέλη του ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης συνεχάρη όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο Νοσοκομείο, για την αυτοθυσία και την αυταπάρνησή που επιδεικνύουν στην προσπάθεια τους να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.

Αναφερόμενος στο δημόσιο Νοσοκομείο τόνισε ότι, είναι ο πνεύμονας και η ραχοκοκαλιά του Συστήματος Υγείας. «Για να μπορέσει το δημόσιο Νοσοκομείο να έχει το σωστό ρόλο και τη θέση του στο Σύστημα Υγείας, πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί αλλά πάνω από όλα πρέπει να έχει τα μέσα που χρειάζεται για να κάνει τη δουλειά του και κυρίως για να επιτύχει την πολύκροτη και πολυσυζητημένη αυτονόμησή του», εξήγησε.

Για να υπάρξει ένα βιώσιμο μονοασφαλιστικό σύστημα, πρόσθεσε, πρέπει να στηριχθεί και να ενισχυθεί και πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει τα μέσα που απαιτούνται.

Καταλήγοντας τόνισε ότι, το ζήτημα αυτό, όπως και το πρόβλημα της σωστής διάρθρωσης ανάμεσα στα Νοσοκομεία και στις άλλες μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες Υγείας, μπορεί να λυθεί κατά τρόπο που το δημόσιο Νοσοκομείο να διατηρεί και τη στρατηγική του θέση, αλλά και την καθαρά κοινωνική αποστολή του.

Ο Μαυρογιάννης “αποκαλύπτεται” στο Σίγμα: Σε όλη μου τη ζωή χτυπούσα το χέρι μου στο τραπέζι …με σιγαστήρα (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: