Αρνητής του Ολοκαυτώματος ο Ιρανός Πρόεδρος με το σκοτεινό παρελθόν: Θέλει …έρευνα για να πειστεί για την εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων

Φωτογραφία που ανήρτησε εις απάντηση του Ιρανού Προέδρου ο Ισραηλινός Πρόεδρος Χέρτζογκ.




Σε απαράδεκτες και θλιβερές διατυπώσεις προχώρησε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί (Ebrahim Raisi) στο πλαίσιο συνέντευξής του, αρνούμενος ουσιαστικά να αποδεχτεί το Ολοκαύτωμα.

Η συνέντευξή του μεταδόθηκε σήμερα στην εκπομπή 60 Minutes του CBS αλλά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη από τη δημοσιογράφο Leslie Stahl.

O Ιρανός Πρόεδρος,  όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι το Ολοκαύτωμα πράγματι συνέβη, ότι δηλαδή έξι και πλέον εκατομμύρια Εβραίοι έπεσαν θύμα σχεδιασμένης ναζιστικής θηριωδίας, απάντησε, επί λέξει:

«Τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να διερευνώνται από ερευνητές και ιστορικούς. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι συνέβη. Εάν ναι, θα πρέπει αυτοί να αφεθούν να το ερευνήσουν και να το διερευνήσουν».

 

Αμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Yair Lapid ο οποίος ανέβασε στο Twitter μερικά παραδείγματα από τα …σημάδια του Ολοκαυτώματος που φαίνεται να μην αναγνωρίζει ο Ιρανός Πρόεδρος, παραθέτοντας φωτογραφίες Εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και θανάτου.

 

Σημειώνεται ότι πατέρας του Lapid υπήρξε επιζών του Ολοκαυτώματος.

Πώς προέκυψε το σχόλιο του Raisi για το Ολοκαύτωμα

 

Η ερώτηση που επέφερε την απάντησή του ήρθε καθώς η Stahl ρώτησε τον Raisi σχετικά με τις κατηγορίες που του προσάπτονται ότι ήταν υπεύθυνος για περίπου 3.000 θανάτους από απαγχονισμό τη δεκαετία του ’80 υπό τις διαταγές του τότε ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί.

Ο Ραΐσι ήταν το νεότερο μέλος της επιτροπής θανάτου της Τεχεράνης το 1988, όταν συμφώνησε να «εξολοθρεύσει» τα φυλακισμένα μέλη της ομάδας Μουτζαχεντίν-ε Χαλκ (ΜΕΚ) για πράξεις προδοσίας. Ο Ραΐσι ήταν 28 ετών την εποχή των σφαγών.

 

Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις κατηγορίες από την δημοσιογράφο, η απάντησή του δεν ήταν άλλλη παρα μία σειρά επιθ΄σεων κατά του Ισραήλ και των Εβραίων.

Αυταρχισμός και στη συνέντευξη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος που έγινε η συνέντευξη, η πρώτη, σύμφωνα με το CBS, του Ιρανού Προέδρου με δυτικό δημοσιγράφο.

«Μου είπαν πώς θα έπρεπε να είμαι ντυμένη, να μην καθήσω στη θέση μου προτού καθήσει εκείνος και να μην τον διακόπτω», περιέγηραψε η Stahl.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post 

Φάπα και εκ Βρυξελλών: Αδιαπράγματευτη η κυριαρχία της Ελλάδας, απαντά ο Μπορέλ στον Τσαβούσογλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: