Αναβολή στο διάγγελμα Πούτιν: Σκόπιμο τρολάρισμα στον ΟΗΕ ή χαοτικό παρασκήνιο στο Κρεμλίνο;

O Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin σε ομιλία του στη Μόσχα στις 20 Σεπτεμβρίου 2022. EPA, KONSTANTIN ZAVRAZHIN, SPUTNIK,.




Σε αναβολή μίας ημέρας οδηγήθηκε τελικά το πολυναμενόμενο, και αιφνιδίως ανακοινωθέν διάγγελμαΠούτιν που επρόκειτο να γίνει το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες που επικαλείται το βρετανικό SKY NEWS, κάνουν λόγο για χάος στα παρασκήνια του Κρεμλίνου, το οποίο και οδήγησε στην αναβολή της δημόσιας τοποθέτησης Πούτιν, της πρώτης εν είδει διαγγέλματος από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Μάρκοφ, Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και πρώην στενός σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, γνωστοποίησε πρώτος ότι η ομιλία του Ρώσου Προέδρου θα «καθυστερήσει έως αύριο».

Ο Μαρκόφ δημοσιοποίησε την πληροφορία αυτή στο επίσημο κανάλι του στο Telegram.

«Κοιμηθείτε»

Η πληροφορία του γρήγορα επιβεβαιώθηκε και από μια δήλωση που δημοσίευσε συντάκτρια του ρωσικού κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Russia Today. Margarita Simonyan, γράφοντας απλώς «κοιμήθείτε» στο Telegram.

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Βρετανός στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ δήλωνε ότι η καθυστέρηση στη μετάδοση της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν κρύβει πιθανώς ένα «αρκετά χαοτικό» παρασκήνιο.

«Είδαμε ότι αρχικά ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να γίνει στις 8:00 ώρα Μόσχας.

Κάποια στιγμή όμως είδαμε ένα tweet από το Russia Today που έλεγε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει στις 8:00 ώρα Μόσχας, η οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη περάσει.

«Λοιπόν, αυτό μου λέει ότι υπήρξε κάποιο χάος».

Και συνέχισε: «Η ουσία όμως για τη διεθνή κοινότητα, και το ΝΑΤΟ ειδικότερα, είναι ότι δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας, και όπως είπε ξεκάθαρα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, είναι μια πράξη απόγνωσης».

Τρολάρισμα στον ΟΗΕ

Υπάρχει όμως μία ακόμη εικασία για τους λόγους της ξαφνικής αναβολής του διαγγέλματος Πούτιν.

Οτι το διάγγελμα ουσιαστικά δεν επρόκειτο ποτέ να υπάρξει. Και ότι με τη διαρροή της πληροφορίας, ο Ρώσος Πρόεδρος θέλησε να επισκιάσει τις εν εξελίξει εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το συμπύκνωσε ως εξής   ανταποκριτής της TAZ, Dominic Johnson: «Ο Πούτιν ανακοινώνει μια ομιλία στο έθνος και δεν την πραγματοποιεί, αλλά ενώ όλοι την περιμένουν και τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στη Μόσχα, ουδείς ενδιαφέρεται για τις ομιλίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη όπου δεν του επέτρεψαν να πάει. Τρολάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο».

Με πληροφορίες από SKYNEWS

Αιφνίδια εμφάνιση Πούτιν: Αναμένεται απόψε διάγγελμα προς το έθνος * Το πρώτο μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: