Περίεργη αυτοκτονία(;) για τον πράκτορα της Scotland Yard που εξιχνίασε την δολοφονία Λιτβινένκο από τον Πούτιν [βίντεο]

FILE PHOTO: Ο Αλεξάντερ Λιτβινένκο πέθανε στις 23 Νοεμβρίου 2006 μετά τη δηλητηρίασή του με πολώνιο 210. Screenshot via YouTube/Real Stories




Πέπλο μυστηρίου έχει πέσει γύρω από τον θάνατο του 60χρονου αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Scotland Yard Μάλκολμ Μπέικερ, ο οποίος ασχολήθηκε με υποθέσεις όπως η  δηλητηρίαση του Ρώσου πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβιτένκο και τις βομβιστικές επιθέσεις της 7ης Ιουλίου 2005 στο Λονδίνο.

Ο πρώην αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της 14ης Σεπτεμβρίου, έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του, στο  Μπρόμπτον Ρέτζις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών που συνεχίζουν τις έρευνες για τον θάνατό του, δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια αλλά για αυτοκτονία με έκρηξη αερίου στο σπίτι του.

Αντίστοιχη άποψη έχουν και οι γείτονες του Μπέικερ, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο πρώην αστυνομικός έβαλε μόνος του τέλος στην ζωή του.

Ένας από τους γείτονες του Μπέρικερ, ο 60χρονος Withiel Fox, δήλωσε στην Sun ότι λόγω των υποθέσεων με τις οποίες έχει ασχοληθεί το θύμα, υπήρχαν πολλές εικασίες για το τι μπορεί να του συνέβη.

Αρχικά, κάποιοι πίστευαν ότι πίσω από τον θάνατό του βρίσκονται οι Ρώσοι μια και, όπως αποδείχθηκε, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπεύθυνο για την δηλητηρίαση του Λιβιτένκο ήταν το ρωσικό κράτος, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν ότι ο Μπέικερ απήχθη από τους Ρώσους.

Οι έρευνες για την εξακρίβωση της ακριβής αιτίας θανάτου του, βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Γιατί ο Πούτιν «καίγεται» για τα νόθα δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα της Ουκρανίας: Οι τέσσερις περιφέρειες-κλειδιά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: