86η ΔΕΘ: Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η τιμώμενη χώρα – Στη Θεσσαλονίκη πολυμελής αντιπροσωπεία [video]

FILE PHOTO Ουρανοξύστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα via pixabay.com




Η αραβική χώρα συμμετέχει στη ΔΕΘ με μια αποστολή, η οποία αποτελείται από 60 φορείς του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος είναι να αναδειχθεί η οικονομική πρόοδος της χώρας, τα τελευταία τεχνολογικά προϊόντα, καθώς και οι νέοι τομείς δραστηριοποίησης της οικονομίας.

Η συμμετοχή των ΗΑΕ στην 86η ΔΕΘ, σύμφωνα με ενημέρωση της πρεσβείας, πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να προσελκύσει 150 δισ. δολάρια σε εισερχόμενες ξένες επενδύσεις τα επόμενα 9 χρόνια, ώστε να καταστεί ένας από 10 κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως έως το 2030.

Βίντεο που προβλήθηκε για παρουσίαση της τιμώμενης χώρας Πηγή: Hellas Journal

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκεται και η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας, των Βαλκανίων και του συνόλου των ευρωπαϊκών αγορών, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τις αμοιβαίες επενδύσεις στα ΗΑΕ και τις χώρες αυτές.

Επίσης, η συμμετοχή των ΗΑΕ αναμένεται να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη φετινή έκθεση, χάρη στον μεγάλο αριθμό μελών και την ποικιλομορφία της αποστολής της χώρας, η οποία αποτελείται τόσο από κρατικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς από τα διαφορετικά εμιράτα της.

Η συμμετοχή των ΗΑΕ θα εστιάσει στην ανάδειξη του ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας και της πληθώρας των διαθέσιμων επενδυτικών ευκαιριών σε όλους τους οικονομικούς της τομείς, ειδικότερα σε αυτούς της Νέας Οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του τεχνολογικού τομέα.

Το περίπτερο των ΗΑΕ επισκέφτηκε ο Νίκος Δένδιας

Το περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας της τιμώμενης στη ΔΕΘ χώρας Αμπντάλα μπιν Τουκ αλ Μάρι (Abdullah bin Touq al Marri).

Όπως αναφέρει σε tweet του ο κ. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ και πριν την ομιλία του Πρωθυπουργού, επισκέφτηκε το περίπτερο «της τιμώμενης, φίλης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», ενώ σε άλλο tweet σημειώνει: «Συναντήθηκα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Φραγκονιάννη, με τον ΑΕ Abdullah bin Touq Al Marri, Υπουργό Οικονομίας των ΗΑΕ, τιμώμενη χώρα στην 86η ΔΕΘ, και ξεναγήθηκα στο Περίπτερο των ΗΑΕ της Έκθεσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη: Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τους χώρους της ΔΕΘ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: