Ξεκίνησε από το Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού: Η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, “Μικρασία-Κερύνεια-Αμμόχωστος”

Η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, άρχισε από το Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού. Φωτογραφία των οργανωτών μέσω του Φιλελεύθερου




Από το Μνημείο Προσφύγων Μικρασιατικού Ελληνισμού ξεκίνησε φέτος η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, την Παρασκευή 5 Αυγούστου.

Στο μνημείο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Λεμεσό, οι μοτοσικλετιστές συνάντησαν μέλη του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου, συνδέοντας τη φετινή πορεία με τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Συζήτησαν, επί τόπου, ότι εκκρεμούν τα εγκαίνια δεύτερου μνημείου στη Λευκωσία.

Έπειτα, γύρω στις 80 μοτοσικλέτες της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού», πορεύθηκαν προς το οδόφραγμα Αστρομερίτη, το οποίο έκλεισαν συμβολικά για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα εναντίον της κατοχής και του συμβιβασμού με τη διχοτόμηση.

Ακολούθως, μέσω της νεκρής ζώνης, έφτασαν στο χωριό Μάμμαρι, όπου σε συνεργασία με τη νεολαία της κοινότητας, που έφερε εις πέρας ένα μεγάλο έργο, εγκαινίασαν χώρο τιμής για τους άνδρες της ΕΛΔΥΚ, οι οποίοι υπηρέτησαν εκεί από το 1963 μέχρι το 1974.

Τη μνήμη και το μυστήριο του Υψώματος Β’ κουβάλησαν στον ιερό Τύμβο της Μακεδονίτισσας, που απαντά ακαριαία στο ερώτημα «πού ήταν η Ελλάδα το 1974».

Η Πορεία Μνήμης ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα με συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου, σύντομη στάση στο οδόφραγμα Λήδρα Πάλλας και επίσης συμβολικό κλείσιμο του οδοφράγματος της οδού Λήδρας το βράδυ της Παρασκευής.

Μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου: Απόψε στη Δερύνεια οι κάτοικοι της θα θυμηθούν την πόλη του Ευαγόρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: