Ξαναχτυπά την Αττική η κακοκαιρία: Έκλεισαν παροδικά Πειραιώς και Αθηνών – Κορίνθου * Καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές [videos]

FILE PHOTO: Αυτοκίνητα διασχίζουν τους πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους του κέντρου της Aθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Δυνατές, καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται και πάλι σήμερα από νωρίς το μεσημέρι σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στην Αττική λίγο μετά τις 2.30  το μεσημέρι ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν περιοχές στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως και το Παγκράτι, Κολωνάκι, Αμπελόκηπους, τον Ταύρο, τη Νίκαια, Δάφνη, Ηλιούπολη, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, αλλά και Χαϊδάρι και Παπάγου.

Νωρίτερα είχαν πληγεί με σφοδρότητα περιοχές της Ανατολικής Αττικής όπως η Παλλήνη, η Κάντζα, τα Σπάτα.

Παράλληλα, αυτή την ώρα παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, που βρίσκεται στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Επίσης δυσχέρεια υπάρχει και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr.

Καταιγίδες στην Χαλκιδική

Στο επίκεντρο βρέθηκε η Χαλκιδική και ιδιαίτερα Σάρτη, Συκιά, Τορώνη, όπου ρέματα υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα οχήματα να μην μπορούν να περάσουν κυρίως από ιρλανδικές διαβάσεις.

Λίμνες σχημάτισαν τα νερά έξω από σκηνές και τροχόσπιτα σε κάμπινγκ στη Συκιά, ενώ στη Νικήτη τα νερά της βροχής μαζί με λάσπες άλλαξαν την εικόνα της παραλίας. Από την καταιγίδα που συνοδευόταν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πολύωρες ήταν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε Τορώνη και Συκιά.

Καταρρακτώδης ήταν η βροχή και στη Νέα Καλλικράτεια, με τους άντρες της τροχαίας να εκτρέπουν την κυκλοφορία λόγω συσσώρευσης νερών στον δρόμο.

Σε ποτάμια μετατράπηκαν στην κυριολεξία χθες αρκετοί δρόμοι στην Αττική. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν, ενώ ισόγεια και υπόγεια πλημμύρισαν. Μάλιστα στη Δροσιά, όπου η καταιγίδα βρήκε τους οδηγούς στον δρόμο, ορισμένα αυτοκίνητα γέμισαν νερά με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείψουν.

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι και στην Σκάλα Ποταμιάς στη Θάσο. Νερά και φερτά υλικά έκαναν αδύνατη την κίνηση οχημάτων και πεζών, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απεγκλώβισε γυναίκα από ισόγειο διαμέρισμα.

Από την κακοκαιρία δεν έμεινε ανεπηρέαστες και οι Σέρρες. Πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμοί σε ανελκυστήρες, με την Πυροσβεστική να δέχεται δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων.
Σε επιφυλακή η πυροσβεστική στην Εύβοια, όπου εκεί σήμερα αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Συνεργεία της βρίσκονται διάσπαρτα σε 50 σημεία του νησιού, προκειμένου να επέμβουν, εάν χρειαστεί, ενώ οι τοπικές αρχές έχουν καθαρίσει ρέματα και φρεάτια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 3 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.




 




 




Με πληροφορίες από ertnews.gr/AΠΕ – ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: