Το τσιράκι του Ερντογάν στα κατεχομενα βρυχάται: Η ειρήνη στην Κύπρο ήρθε το 1974, ισχυρίζεται… Δήθεν λείπει μόνο η συμφωνία

File photo: Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ κάνει δηλώσεις στα κατεχόμενα. Φωτογραφία μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, Ersin Tatar, @ersinrtatar




Τον απαράδεκτο και ανιστόρητο ισχυρισμό ότι η ειρήνη στην Κύπρο ήρθε το 1974 με την άνανδρη τουρκική εισβολή τυ Αττίλα, επανέλαβε o κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γκιουνές» γράφει ότι ο Τατάρ, μιλώντας στα Κόκκινα κατά τη διάρκεια τελετής μνήμης με ευκαιρία την 58η επέτειο των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλλυρία, ισχυρίστηκε ότι:

«Η ειρήνη στην Κύπρο ήρθε 10 χρόνια μετά τον αγώνα στα Κόκκινα, στις 20 Ιουλίου 1974, αυτό που λείπει είναι μόνο μια συμφωνία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με συνεργασία δύο ίσων κυρίαρχων κρατών που ζουν πλάι-πλάι και με τις εγγυήσεις της Τουρκίας.»

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο λατοχικός ηγέτης παρουσίασε τα γεγονότα της δεκαετίας του 1960 από τη δική του οπτική γωνία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο κατοχικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι είναι δήθεν “ύπουλες” οι προτάσεις τουΠροέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε στη 13η Σύνοδο Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα. Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι καταβάλλουν προσπάθειες για αναγνώριση των παράνομων “διαβατηρίων” του ψευδοκράτους. Μία υπόσχεση προς τους Τουρκοκύπριους, που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Στην ομιλία του ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι τα θεμέλια του ψευδοκράτους τέθηκαν όταν «ο τουρκικός στρατός πάτησε το πόδι του στο νησί στις 20 Ιουλίου 1974», αναφερόμενος φυσικά στην άνανδρη εισβολή του Αττίλα.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε χωρίς ντροπή ότι σε όλη την πολιτική του ζωή έχει υπερασπιστεί τη δήθεν λύση των “δύο κρατών” με ίσο καθεστώς και ίση κυριαρχία στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι «το μοντέλο λύσης που βασίζεται στην ομοσπονδία σημαίνει μπαλώματα των Τουρκοκυπρίων ως μειονότητα».

Σχολιάζοντας τα ΜΟΕ που πρότεινε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι είναι «ύπουλες προτάσεις», που στοχεύουν στη διεύρυνση της εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας «στον (κατεχόμενο) βορρά».

Απευθυνόμενος στους Τούρκους πρέσβεις, ανέφερε ότι μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει στην Κύπρο. «Η νέα πολιτική μπορεί να είναι δύσκολη, ίσως χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύω ότι ακόμη και στα δύο χρόνια θα έχει σημειωθεί πρόοδος. Η νέα πολιτική είναι μια έντιμη, εθνική πολιτική», είπε.

Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν “δύο χωριστά κράτη” στην Κύπρο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υποστήριξη της Τουρκίας σε αυτές τις πολιτικές.

Από την πλευρά του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι ο Ερσίν Τατάρ «κέρδισε τις (παράνομες) εκλογές με την υποστήριξη του “λαού” με τη θέση δύο ίσων κυρίαρχων κρατών». Υποστήριξε ότι «εάν είναι να γίνει διαπραγμάτευση στην Κύπρο. , θα είναι μεταξύ δύο κυρίαρχων κρατών».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι ως Δημοκρατία της Τουρκίας, καταβάλλουν προσπάθειες «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της (παράνομης) “τδβκ” σε όλο τον κόσμο, για να γίνει πιο ορατή και να αναγνωριστούν τα διαβατήρια της».

Αφού ολοκλήρωσε τις επαφές του στην Άγκυρα, ο Τατάρ μετέβηκε στο Ικόνιο, όπου θα διεξαχθεί η Τελετή Έναρξης των 5ων Ισλαμικών Αγώνων Αλληλεγγύης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης φτάνει το 49% στην παράσταση νίκης: Νέα δημοσκόπηση του Alpha Κύπρου για τις κυπριακές εκλογές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: