«Tιτανικός» στα ανοικτά της Ιταλίας: Η στιγμή που βυθίζεται σούπερ γιοτ 130 ποδιών [δείτε το βίντεο]

Η στιγμή που το σούπερ γιοτ «Saga» μήκους 130 ποδιών βυθίζεται στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας. Photo via twitter Guardia Costiera




Το σούπερ γιοτ «Saga», μήκους 130 ποδιών,  βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας μετά από εισροή υδάτων.

Το «Saga», το οποίο κατασκευάστηκε στο Μονακό το 2007, έπλεε από την Καλλίπολη με προορισμό το Milazzo στο νησί της Σικελίας τη νύχτα του Σαββάτου.

Ενώ διέσχιζε τον κόλπο του Squillace – στο άκρο της ιταλικής «μπότας» – το πλοίο παρουσίασε πρόβλημα και άρχισε να μπάζει νερά στην πρύμνη.

Ο καπετάνιος έστειλε σήμα κινδύνου με την ακτοφυλακή να καταφτάνει προσπαθώντας να ρυμουλκήσει το πλοίο πίσω στο λιμάνι.

Τέσσερις επιβάτες και ένα μέλος του πληρώματος – όλοι Ιταλοί – αποβιβάστηκαν αμέσως από το γιοτ, αφήνοντας πίσω τέσσερα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου, καθώς προσπαθούσαν να τη σώσουν.

Στη συνέχεια, ένα ρυμουλκό στάλθηκε από τον Κρότωνα για να προσπαθήσει να οδηγήσει το Saga πίσω στο λιμάνι. Πλάνα που τραβήχτηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή κατέγραψαν τι συνέβη στη συνέχεια, καθώς η πρύμνη του σκάφους εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα και το νερό έφτασε στην οροφή της.

Αυτό ανάγκασε τους διασώστες να σταματήσουν να τη ρυμουλκούν, καθώς ανέβηκε τη μύτη στον αέρα και άρχισε να βυθίζεται γρήγορα. Τώρα έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της βύθισης.

Πηγή: dailymail.co.uk

Κριστίνα Κίρχνερ, η σύγχρονη Εβίτα της Αργεντινής: 12ετή κάθειρξη για διαφθορά ζητάει ο εισαγγελέας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: