Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου του “Αφροδίτη” θα είναι αξιοποιήσημα σε περίπου τρία χρόνια, δηλώνει η Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου

Η υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νατάσα Πηλείδου. Φωτογραφία via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Πολύ θετική εξέλιξη η ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στο θαλασσοτεμάχιο 6, δήλωσε η Υπουργός Ενέργειεας Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, είπε ότι η ανακάλυψη και άλλων κοιτασμάτων θα δημιουργήσει συνέργειες που θα καταστήσουν βιώσιμες τις επενδύσεις. Η κυρία Πηλείδου ανέφερε ότι είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι οι εταιρείες θεωρούν αξιοποιήσιμα τα κοιτάσματα που έχουν εντοπιστεί.

Παράλληλα τόνισε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση αναφορικά με την ένταξη της Κύπρου στον ενεργειακό σχεδιασμό.

Αναφερόμενη στις ποσότητες φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί, είπε ότι τα αποθέματα στο Αφροδίτη ανέρχονται στα 4.5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, στο κοίτασμα Γλαύκος από 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και στο θαλασσοτεμάχιο 6, δύο κόμμα πέντε τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια.

Η κυρία Πηλείδου επισήμανε πως η εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη θα καταστεί εφικτή, το αργότερο σε 3 χρόνια.

Την ύπαρξη και άλλων ποσοτήτων στην ΑΟΖ επιβεβαιώνει η ανακάλυψη στο οικόπεδο 6, υποστηρίζει ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: