Σκίζει ο ελληνικός τουρισμός, βοηθά την οικονομία της χώρας: Ένα εκατομμύριο επισκέπτες μέσα σε μία εβδομάδα!

Τουρίστες κοιτούν το μεγάλο ιστιοφόρο Wind Sun στο λιμάνι του Ναυπλίου, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Άρθρο της Helena Smith στην Guardian για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία, σχολιάζει ότι η Αθήνα προετοιμάζεται για ένα εκατομμύριο επισκέπτες αυτή την εβδομάδα, με νούμερα ρεκόρ τουριστών να συρρέουν στα νησιά και και πολλές διάσημες προσωπικότητες να κάνουν διακοπές στα ελληνικά νησιά.

«Φέτος όλος ο κόσμος ψηφίζει Ελλάδα», είπε ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Βασίλης Κικίλιας στον Observer.

«Έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, μια πανδημία που είναι ακόμα μαζί μας, μια ενεργειακή κρίση, παγκόσμια αβεβαιότητα, πληθωρισμό, εντάσεις με την Τουρκία, ακόμη και μέδουσες, και όμως εξακολουθούν να έρχονται. Οι αφίξεις σε δημοφιλή νησιά αυξήθηκαν κατά 20%.»

Τα στοιχεία, τόνισε, δείχνουν ήδη μια τουριστική περίοδο που θα ξεπεράσει το ρεκόρ όλων των εποχών με την προσέλκυση 33,1 εκατομμυρίων επισκεπτών – περισσότερο από 3 φορές τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας – το 2019. Ωστόσο, μακριά από τα ιδανικά αυτά νούμερα, οι Έλληνες ξέρουν ότι τους περιμένει ένας σκληρός χειμώνας. Ο πληθωρισμός έφτασε στο 11,5% – στο υψηλότερο των τελευταίων 28 ετών – αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τη Eurostat.

Σε μια χώρα όπου ο κατώτατος μισθός είναι 713 ευρώ το μήνα και εκτιμάται ότι το 43% του εργατικού δυναμικού δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να κάνει διακοπές, οι τιμές έχουν εκτοξευθεί.

«Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων σε αυτή τη χώρα που εργάζονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα», δήλωσε ο Νίκος Βέττας, οικονομολόγος επικεφαλής του IOBE.

«Είμαστε μια οικονομία που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανάκαμψη, μια οικονομία που έχει συρρικνωθεί κατά 25%,» είπε ο Βέττας.

«Αν και τώρα αναπτύσσεται ταχύτερα από πολλούς άλλους στην Ευρώπη, εν μέρει χάρη στον τουρισμό, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τεράστιες απειλές που δεν μπορούν να αγνοηθούν».

ΠΗΓΗ: Helena Smith στην Guardian 

Και άλλα έγγραφα για την συνωμοσία τουρκοποίησης της Κύπρου έχουν οι ερευνητές: H ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο Omega (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: