Σύζυγοι επενδυτών χρησιμοποιούνταν ως δούρειοι ίπποι για να πάρουν τα “Χρυσά Διαβατήρια” της Κύπρου, κατήγγειλε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Αποκαλύψεων συνέχεια από τον Γενικό Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις, ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η οποία συνέρχεται εκτάκτως.

Η συνεδρία ξεκίνησε στις 9 και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην συνεδρία παρίσταται ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Γεώργιος Παντελή και άλλοι αξιωματούχοι του κράτους.

Μιλώντας για δύο και πλέον ώρες ενώπιον της Επιτροπής, ο γενικός ελεγκτής ανέφερε οτι το Υπουργικό Συμβούλιο παραγνωρίζοντας νόμους και εκθέσεις υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργούσε κατά το δοκούν, μετέδωσε ο Παναγιώτης Καππαρής στο ΡΙΚ.

Μεταξύ άλλων ο Οδυσσεάς Μιχαηλίδης είπε οτι σύζυγοι επενδυτών χρησιμοποιούνταν ως δούρειοι ίπποι για να πολιτογραφηθούν άτομα, τα οποία είχαν εμπλοκή σε παράνομες υποθέσεις.

Παρά τις απαγορεύσεις της νομοθεσίας, πρόσθεσε, πολιτογραφήθηκαν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα,και άλλοι αξιωματούχοι.

Πολιτογραφήθηκαν ακόμη καταζητούμενοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, για τρομοκρατικές ενέργειες και για σχέση με την ισταμιστική οργάνωση Αλ Γκαϊντα.

Ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ακόμη οτι η ελεγκτική υπηρεσία κατέχει κατάλογο δικηγόρων, οι οποίοι υπέγραφαν για τον καλό χαρακτήρα των επενδυτών, κυρίως Ρώσων και Κινέζων.

Ωστόσο σημείωσε ταυτόχρονα, υπέγραφαν οτι οι ίδιοι δεν είναι δικηγόροι, όπως προνοεί η νομοθεσία, κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Η “μάνα” των σκανδάλων τα “Χρυσά Διαβατήρια” στην Κύπρο: Οι δικηγόροι υπέγραφαν ως γνώριμοι δήθεν επενδυτών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: