Συνελήφθη η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα: «Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να σταματήσετε;», έγραψε στο facebook μετά την σύλληψή της [video]

Η δημοσιογράφος Marina Ovsyannikova. Πηγή φωτογραφίας: Twitter/Marina Ovsyannikova




Η ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οφσιάνικοβα, που έγινε διάσημη όταν διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης κρατώντας μία επιγραφή με σύνθημα κατά της εισβολής στην Ουκρανία, συνελήφθη σήμερα Τετάρτη 10 Αυγούστου για «δυσφήμηση» του στρατού, ανακοίνωσε ο δικηγόρος της.

«Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στους ανακριτές. Ξεκίνησε έρευνα» κατά της Οφσιάνικοβα για «διασπορά ψευδών πληροφοριών» για τον ρωσικό στρατό, δήλωσε ο δικηγόρος Ντμίτρι Ζαχβάτοφ. «Εχει συλληφθεί», διευκρίνισε.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο δικηγόρος της γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκε έφοδος των ρωσικών αρχών στο σπίτι της εξαιτίας πρόσφατης διαμαρτυρίας της δημοσιογράφου, όπου κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε: “Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος, οι στρατιώτες του είναι φασίστες”, στο κέντρο της Μόσχας κοντά στο Κρεμλίνο.

Με την αυστηροποίηση των σχετικών νόμων, ενέργειες που δυσφημούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τιμωρούνται με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook έγραψε ότι οι αρχές επισκέφθηκαν το σπίτι της τα χαράματα και ξύπνησαν την μικρή της κόρη. Παράλληλα, αναρωτιέται πόσα ακόμη παιδιά στην Ουκρανία πρέπει να πεθάνουν προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος.

 

“Στις 6:00 το πρωί, όταν κοιμόμουν ακόμα, δέκα υπάλληλοι της Ερευνητικής Επιτροπής και η αστυνομία εισέβαλαν στο σπίτι μου. Έχει κατατεθεί ένταλμα έρευνας. Τρόμαξα τη μικρή μου κόρη. Τώρα με οδηγούν στην ερευνητική επιτροπή.

Σε βάρος μου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διασπορά ψευδών πληροφοριών. Ο λόγος ήταν η διαμαρτυρία μου στο Sofia Embankment.

Πάνω από 350 παιδιά πέθαναν στην Ουκρανία, είναι ψεύτικα; Όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορία του Σεργκέι, που έχασε όλη του την οικογένεια στο Ιρπέν.

Τα παιδιά του ήταν στην ηλικία μου.

Όλοι είδαν μια νεαρή μητέρα από τη Βίνιτσα, που έχασε την 4χρονη κόρη της, και έμεινε χωρίς πόδι. 3 μηνών μωρό από την Οδησσό Κίρα, ψεύτικο είναι και αυτό; Πόσα ακόμα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να σταματήσετε;”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το στιγμιότυπο που την έβαλε στην…. μαύρη λίστα των ρωσικών αρχών:

“Ο Σουλτάνος και το γεωτρύπανο”: Γερμανικά ΜΜΕ για την έξοδο του Αμπντουλχαμίντ Χαν-Μεσόγειος και ενέργεια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: