Σφοδρή επίθεση του βουλευτή Παλόν εναντίον του ισλαμιστή Ερντογάν: Ταιριάζει απόλυτα με τον αυταρχικό Πούτιν (Video)

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής Φρανκ Παλόν ενώ προσφέρει έναν αμφορέα στους οικοδεσπότες Σάββα και Μαρία Τσίβικου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις, Δημήτρης Τσάκας.




Ο Δημοκρατικός βουλευτής Φράνκ Παλόν (από τη Νέα Ιερσέη) συνεχίζει να επιτίθεται στον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας για τις σχέσεις του με τον αυταρχικό ηγέτη της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Παλόν απαιτεί από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να μην επιτρέψει στον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο να παίζει και με τις δύο πλευρές, και με την Ουκρανία και με τη Ρωσία.

Τονίζει σχετικά:

Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να διεξάγει έναν ανελέητο πόλεμο στην Ουκρανία, η Τουρκία διπλασιάζει την υποστήριξή της στο καταπιεστικό καθεστώς του Πούτιν. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Ερντογάν να παίζει και με στις δύο πλευρές. Γύρισε την πλάτη του στο ΝΑΤΟ και χρηματοδοτεί τη θανατηφόρα εκστρατεία του Πούτιν.

Σε άλλη ανάρτηση του στο Twitter, ο Δημοκρατικός βουλευτής υπογραμμίζει:

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν ότι ο Ερντογάν και ο Πούτιν ταιριάζουν απόλυτα. Οι οικονομικές δυσκολίες της Τουρκίας και της Ρωσίας είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτών των αυταρχικών ηγετών. Είναι απλώς μια ακόμη απόδειξη ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Ερντογάν να κρυφτεί πίσω από το καθεστώς της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Παλόν είναι ένας σημαντικός φίλος της Ελλάδας και της Κύπρου στο αμερικανικό Κογκρέσο και ηγήθηκε της τελευταίας προσπάθειας μελών του Κογκρέσου εναντίον της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-16 στην Τουρκία. Τις θέσεις του Δημοκρατικού βουλευτή ενστερνίζονται πολλοί συνάδελφοι του στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

  • ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΣΙΒΙΚΟΥ

Ειλικρινής και άκρως διδακτικός ήταν ο διάλογος του φιλέλληνα βουλευτή της 6ης περιφέρειας της Νέας Ιερσέης Φρανκ Παλόν (Frank Pallone Jr.) με τους ομογενείς υποστηρικτές του, ο οποίος έλαβε το απόγευμα της Κυριακής στο Όσεαν της Νέας Ιερσέης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Αναμνήσεις, ο διάλογος έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ερανικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν στην οικία τους ο επιχειρηματίας – ύπατος γραμματέας της AHEPA και συνάμα ακάματος ηγέτης – αγωνιστής για τα εθνικά μας θέματα Σάββας Τσίβικος με την σύζυγό του Μαρία.

Η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς πολλοί φίλοι και συναγωνιστές του Σάββα Τσίβικου που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν προσέφεραν τον όβολό τους και μαζί με τους παρισταμένους έκαναν την διαφορά.

Ο Φρανκ Παλόν, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στις αρχές Ιουλίου συνέταξε την διακομματική επιστολή προς τον πρόεδρο Μπάιντεν και την οποία προσυπόγραψαν 35 βουλευτές, ζητώντας του να μην προχωρήσει στην πώληση νέων F-16 στην Τουρκία.

Και δεν αρκέστηκε μόνο με αυτό, αλλά πρωτοστάτησε στην ιστορική απόφαση του Κογκρέσου για την απαγόρευση της αναβάθμισης των τουρκικών F-16 και την πώληση νέων, καθώς επίσης και των F-35.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, η οποία οφείλεται στον αγώνα που δίνουν όχι μόνο οι παριστάμενοι στην εν λόγω εκδήλωση, αλλά και χιλιάδες άλλοι σε όλη την επικράτεια – άλλοι για τρεις και άλλοι για τέσσερις δεκαετίες – για την υποστήριξη και εκλογή Ελλήνων και φιλελλήνων βουλευτών και γερουσιαστών, στην επιμονή, στην υπομονή, στην μαχητικότητα και στην γενναιοδωρία τους.

Αν και οι συνδαιτυμόνες είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών, εν τούτοις με την συμμετοχή τους απέδειξαν ότι όταν πρόκειται για την υποστήριξη ομογενών και φιλελλήνων αγνοούν τα πολιτικά πιστεύω και κάνουν την διαφορά.

Τόσο η εισαγωγική ομιλία του Σάββα Τσίβικου, όσο και του ιδίου του Φρανκ Παλόν εστιάστηκε στα θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς επίσης στην ιστορική ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και στην πρόσφατη απόφαση για την απαγόρευση της πώλησης στην Τουρκία F-16, F-35 και άλλων οπλικών συστημάτων.

Η συζήτηση που ακολούθησε εστιάστηκε στα θέματα που αφορούν την αναγνώριση και διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην πληθωρισμό, στην οικονομική ύφεση καθώς επίσης και στην μεταναστευτική κρίση που μέρα με την ημέρα χειροτερεύει.

Οι ομογενείς τάχτηκαν υπέρ της μεταναστευτικής μεταρρύθμισης και ζήτησαν να έρθουν νόμιμα μετανάστες για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας και να σταματήσει πάραυτα το αίσχος με τα καραβάνια των μεταναστών στα σύνορα με το Μεξικό.

Ο Μενέντεζ επιτέθηκε στον Ερντογάν και για την Κύπρο: Ανεπίτρεπτο το στάτους κβο, απαράδεκτη η τουρκική επιθετικότητα στο Βαρώσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: