Ρίχνει την μπάλα στην κερκίδα η Λευκωσία για τα “Χρυσά Διαβατήρια”: Δεν είδε, δεν άκουσε για τις παρακολουθήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος στο Τρόοδος ομιλεί στους δημοσιογράφους. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Η Κυβέρνηση, αφού μελετήσει τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή για το επενδυτικό Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων θα τοποθετηθεί, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στην προεδρική κατοικία, στο Τρόοδος, ο κ. Πελεκάνους είπε ότι:

«Η Κυβέρνηση, αφού μελετήσει με τη δέουσα επιμέλεια τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή σε συνάρτηση με την εμπεριστατωμένη έκθεση της Επιτροπής Νικολάτου που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, θα προβεί το συντομότερο στον αναγκαίο σχολιασμό».

  • «Δεν υπάρχει εμπλοκή της Κύπρου»

Παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με τις παρακολουθήσεις επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή της Κύπρου στη συγκεκριμένη περίπτωση.

«Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσεις, ο Διοικητής της ΚΥΠ ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς όσον αφορά τις δράσεις της Υπηρεσίας Πληροφοριών οι οποίες επικεντρώνονται αποκλειστικά σε θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν στην Κύπρο μηχανήματα ή λογισμικά για παρακολουθήσεις, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι:

«Υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που συνεχώς αναβαθμίζεται. Η τελευταία αυτή αναβάθμιση ήταν το 2020 σε συνεργασία με τη Βουλή. Επομένως, οτιδήποτε εμπίπτει εντός του νομικού πλαισίου δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης εφόσον είναι εντός της συγκεκριμένης νομοθεσίας», τόνισε.

Εξαιρετικά νέα από την κυπριακή ΑΟΖ: Βρήκαν ήδη 2,5 τρισ. κυβικά πόδια αερίου, νέα γεώτρηση από TOTAL και ΕΝΙ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: