Ο αποχαιρετισμός στον αρχισυντάκτη του Φιλελεύθερου: Στερνό αντίο για τον δημοσιογράφο Τάκη Κουνναφή

Ο δημοσιογράφος Τάκης Κουνναφής. Φωτογραφία μέσω Φιλελεύθερου




Αναγνωρίζοντας και τιμώντας την μεγάλη του συνεισφορά στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ειδικότερα στην έντυπη δημοσιογραφία, λειτουργοί του Τύπου κάθε ηλικίας και πλήθος κόσμου κατευόδωσαν στην τελευταία του κατοικία τον δημοσιογράφο Τάκη Κουνναφή, τέως Αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Στη νεκρώσιμο ακολουθία που εψάλη στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Ακρόπολη την Πέμπτη έντονο ήταν το παρών της νέας γενιάς των δημοσιογράφων οι οποίοι μαθήτευσαν, δούλεψαν ή συνεργάστηκαν με τον Τάκη Κουνναφή κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του στη δημοσιογραφία την οποία υπηρέτησε με ζήλο και σθένος για 50 και πλέον χρόνια.

Σε επικήδειο λόγο του εκ μέρους της οικογένειας, ο γιός του εκλιπόντα, Νικόλας Κουνναφής, είπε ότι ο πατέρας του ήταν ένας αγωνιστής της αλήθειας ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έδωσε σκληρή και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, λόγω σοβαρών προβλημάτων με την υγεία του. Ωστόσο, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 2 Αυγούστου σε ηλικία 77 χρονών.

Ο Νικόλας Κουνναφής αναφέρθηκε στα παιδικά και εφηβικά χρόνια του εκλιπόντα στην κατεχόμενη Τύμπου και μετέπειτα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία και ακολούθως στην Αθήνα όπου σπούδασε Νομική. Τον κέρδισε όμως η δημοσιογραφία.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις ατελείωτες ώρες που ο πατέρας του πέρασε ασχολούμενος με τη δημοσιογραφία. «Ποτέ δεν μάσησε τα λόγια του και πάντα έλεγε ότι όπου υπάρχει λόγος, υπάρχει και αντίλογος τον οποίο πρέπει να σεβόμαστε έστω κι αν δεν τον συμμεριζόμαστε», είπε ο Νικόλας Κουνναφής.

Πρόσθεσε ότι ο πατέρας του δίδαξε στα παιδιά του να είναι τίμιοι και ταπεινοί και σημείωσε ότι αυτές τις αρετές μεταλαμπαδεύουν και οι ίδιοι στα εγγόνια του που τόσο αγαπούσε.

Καταλήγοντας, ο Νικόλας Κουνναφής, αναφέρθηκε στην μητέρα του, Κικούλα, η οποία στεκόταν πάντα δίπλα στον σύζυγό της στα εύκολα και στα δύσκολα καθώς και στο ότι ο πατέρας του απεβίωσε ανήμερα της επετείου των αρραβώνων του.

Στην κηδεία, πέραν της οικογένειας του Τάκη Κουνναφή και των λειτουργών των ΜΜΕ, παρέστησαν και αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων και δεκάδες γνωστοί και φίλοι του εκλιπόντα οι οποίοι έκαναν εισφορά εις μνήμην του και κατέθεσαν στεφάνια.

Η κυρία Μαρκουλλή, όπως πάντα, λέει τη δική της “αλήθεια”: Ήταν παρούσα στην περίφημη συνάντηση και έκρυψε το περιεχόμενο της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: