Ο ανεμβολίαστος Τζόκοβιτς εκτός US Open: Δύο σενάρια για παγκόσμιο Νο1 Τσιτσιπά μετά το τουρνουά

FILE PHOTO: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κρατά το τρόπαιο μετά τη νίκη στον τελικό εναντίον του Νικ Κύργιου στο Wimbledon. EPA, NEIL HALL




Οριστικά εκτός του US Open θα μείνει ο Νόβαν Τζόκοβιτς. Ο σούπερ σταρ του τένις δεν θα ταξιδέψει στην Αμερική, καθώς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωναϊού.

Ηταν δεδομένο ότι με τα μέτρα που επικρατούν στις ΗΠΑ πολύ δύσκολα θα αγωνιζόταν ο Τζόκοβιτς. Με σημερινή ανακοίνωση του το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέφερε το εξής:

«Οι μη Αμερικανοί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να εμφανίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid-19 κατά την αναχώρησή τους».

Τα σενάρια για πρωτιά Τσιτσιπά

Η μη συμμετοχή των Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ στο φετινό US Open, καθώς μπορεί να απουσιάσουν ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενη αλλαγή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης τένις. Τσιτσιπάς, Μεντβέντεφ και Ναδάλ (κυρίως) διεκδικούν τη θέση αυτή.

Από την προσεχή Δευτέρα που ξεκινά το κυρίως ταμπλό, στην βαθμολογία που θα «τρέχει» ο Ναδάλ θα προσπεράσει στο Νο1, καθώς ο μεν Μεντβέντεφ έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς και ο δε Ζβέρεφ χάνει όσους πήρε πέρυσι, αφού απουσιάζει από την φετινή διοργάνωση.

Με τις διαφορές να είναι μικρές και το τρόπαιο να δίνει 2.000 βαθμούς, συνολικά πέντε τενίστες διεκδικούν την πρωτιά. Πέρα από την τριάδα που αναφέραμε, ελπίδες για το Νο1 έχουν και οι Αλκαράθ και Ρουντ.

Για τον Τσιτσιπά τα σενάρια είναι δύο πάντως, για να βρεθεί στην κορυφή σε 2,5 εβδομάδες από τώρα.

  • Το πρώτο είναι να κερδίσει τον τίτλο, αρκεί να μην είναι φιναλίστ ο Ναδάλ.
  • Το δεύτερο είναι να φτάσει τελικό αρκεί να μην ηττηθεί από τους Μεντβέντεφ, Αλκαράθ ή Ρουντ και την ίδια ώρα ο Ναδάλ να μην φτάσει στα ημιτελικά.

Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οσον αφορά τον Ναδάλ, θα έχει το πάνω χέρι αν ο Μεντβέντεφ δεν υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι και ο ίδιος φτάσει στον τελικό, ή ακόμη κι αν φτάσει ως τα προημιτελικά και οι Μεντβέντεφ, Τσιτσιπάς χάσουν στον ημιτελικό, αλλά και οι Αλκαράθ και Ρουντ δεν κατακτήσουν τον τίτλο.

Ο Ρώσος θέλει τον τίτλο, ή να χάσει στον τελικό αρκεί να μην το σηκώσουν Τσιτσιπάς, Αλκαράθ και Ρουντ και ο Ναδάλ μείνει στα ημιτελικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και gazzetta.gr
Αθήνα, Ελλάδα

Champions League: Οι ομάδες των ομίλων για τη σεζόν 2022-23, στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: