Νέα καραντίνα στα περίχωρα του Πεκίνου: Ο covid εργαλειοποιείται από τον Σι Τζινπίνγκ για να εκλεγεί για τρίτη θητεία

File photo Ένας άνδρας διασχίζει έναν δρόμο στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνου, 5 Μαίου 2022 EPA/MARK R. CRISTINO




Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι της επαρχίας που βρίσκεται γύρω από το Πεκίνο βρίσκονται υπό περιορισμό την Τρίτη 30 Αυγούστου, οι αρχές θέλουν να αποφύγουν κάθε επέκταση της επιδημίας Covid-19 πριν από μια μεγάλη συνεδρίαση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) το φθινόπωρο.

Οι κάτοικοι των πόλεων Chengde και Xinle, στο Hebei, πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι το τέλος της εβδομάδας για να αποφευχθεί ένα ξέσπασμα επιδημίας.

Επιπλέον, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια κάτοικοι του μεγάλου δήμου Tianjin (βόρεια), που συνορεύει με το Πεκίνο, πρέπει να πραγματοποιήσουν εξέταση PCR την Τρίτη μετά την εμφάνιση περισσότερων από 80 θετικών κρουσμάτων σε δύο ημέρες. Σε αντίθεση με σχεδόν όλες τις άλλες χώρες, η Κίνα συνεχίζει να εφαρμόζει αυστηρή πολιτική υγείας.

Ο Σι Τζινπίνγκ και το συνέδριο 

Οι αρχές διατάσσουν τοπικούς περιορισμούς, επιβάλλουν σε ορισμένα μέρη τεστ PCR κάθε 72 ή και 48 ώρες και προειδοποούν για καραντίνα οποιονδήποτε ταξιδιώτη πηγαίνει σε άλλη επαρχία. Αυτή η πολιτική έχει ισχυρές επιπτώσεις στην οικονομία. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσει πριν από το 20ο Συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) που θα διοργανωθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα πρέπει να φτάσει εκεί, εκτός από μια απίθανη αλλαγή, μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία ως γενικός γραμματέας του κόμματος. Η εθνική πολιτική υγείας, την οποία υπερασπίστηκε σθεναρά  έχει υπεροπολιτικοποιηθεί και οποιαδήποτε μετωπική αντίθεση στα μέτρα κατά του Covid μπορεί να θεωρηθεί ως αμφισβήτηση του καθεστώτος.

Η παραλλαγή Omicron φαίνεται τις τελευταίες μέρες να εξαπλώνεται ξανά στις μεγάλες πόλεις. Στο Chengdu (νοτιοδυτικά), τη μεγαλύτερη πόλη στο δυτικό μισό της χώρας, οι αρχές έχουν περιορίσει τις κατοικημένες περιοχές, απαιτούν δοκιμή PCR εντός 24 ωρών για να φύγει κάποιος από το δήμο και ζήτησαν να αποφευχθούν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια.

Στο Shenzhen (νότια), μια μεγάλη μητρόπολη 18 εκατομμυρίων κατοίκων που ειδικεύεται στις νέες τεχνολογίες, δύο περιοχές είναι μερικώς περιορισμένες και η μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικών στον κόσμο, αυτή του Huaqiangbei, είναι κλειστή. «Η ειδοποίηση για κλείσιμο ήρθε ξαφνικά. Είχαμε μόνο λίγες ώρες για να βάλουμε τα προϊόντα μας σε αποθήκες και να τα κλειδώσουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τσεν, πωλητής της αγοράς.

Συνολικά 35 νέα θετικά κρούσματα αναφέρθηκαν στο Shenzhen την Τρίτη. Στη συνοικία Futian, όπου βρίσκεται η έδρα της δημοτικής κυβέρνησης, οι κινηματογράφοι, οι εγκαταστάσεις καραόκε και τα πάρκα είναι κλειστά μέχρι την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

Την έγκριση πώλησης όπλων αξίας 1,1 δισεκ. δολαρίων στην Ταϊβάν θα ζητήσει από το Κογκρέσο ο πρόεδρος Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: