Με μεγάλη επιτυχία το 39ο φεστιβάλ του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά στη Νέα Υόρκη

File photo Από το φεστιβάλ του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά στη Ν.Υόρκη φωτο anamniseis.net/ Γιώργος Σαμαράς




Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εκδηλώσεις στην μνήμη της Παναγίας Σουμελά καθώς επίσης και το 39ο ετήσιο προσκύνημα – φεστιβάλ που διοργανώθηκαν στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ιερού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά στο Ουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Αναμνήσεις», το 39ο  διήμερο προσκύνημα – φεστιβάλ άρχισε το βράδυ του Σαββάτου, 20 Αυγούστου 2022, με τον αρχιερατικό Εσπερινό προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου και ολοκληρώθηκε την Κυριακή με την θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία την οποία τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης, εστίασε την προσοχή του επικείμενη εκδήλωση που θα διοργανώσουν στις 10 Σεπτεμβρίου για την 100ή επέτειο της Μικρασιαστικής Καταστροφής και για την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ενώ έκανε ειδική μνεία στην προσφορά του PHOS Council (Pontian-Hellenic Outreach and Support Council ή Φορέας για Προσέγγιση/Προβολή και Στήριξη) και της «Μέριμνας» που στηρίζουν το ίδρυμα.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Κώστας Τσιλφίδης, συνεχάρη την ηγεσία του Ιδρύματος, τους εθελοντές και τους χορηγούς του φεστιβάλ και κάλεσε τους παρισταμένους να βοηθήσουν προσφέροντας χρήματα για την υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματίσει και τα οποία θα ξεκινήσουν μόλις λάβουν τις απαιτούμενες άδειες από την πολιτεία.

Σημειώνεται ότι στα έργα συμπεριλαμβάνονται το Πολιτιστικό και Κοινοτικό Κέντρο (Cultural and Community Center, CCC) καθώς και μια Βιβλιοθήκη των Ποντίων Ρωμιών της Βορείου Αμερικής (Administrative and Library of Pontian Hellenes of America, ALPHA), καθώς και ένα  Ελληνοποντιακό Κέντρο Ησυχασμού και Μελετών (Pontian Hellenic Retreat and Study Entity, PHRASE).

Μελλοντικό στόχο αποτελεί η κατασκευή χώρων φιλοξενίας ούτως ώστε να λειτουργήσει ένα κατασκηνωτικό κέντρο στο οποίο η νεότερη γενιά της ομογένειας θα διδάσκεται την ιστορία του Πόντου και της Παναγίας Σουμελά, καθώς επίσης και τις παραδόσεις του.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο αντιπρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος και συνάμα δημοσιογράφος Φώτης Παπαγερμανός.

Με πληροφορίες από ertnews.gr 
Ελλάδα Αθήνα 

Βαρθολομαίος: “Οφείλουμε να αγωνισθούμε για τη διαφύλαξη των αξιών της παιδείας” που έσωσαν το Γένος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: