Κοίμηση της Θεοτόκου: Συνέρρευσαν οι πιστοί στη μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα – Παρών ο Οικουμενικός Πατριάχης

File Photo H Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Εκατοντάδες πιστοί, κυρίως ποντιακής καταγωγής, παρακολούθησαν όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ του OPEN, την πανηγυρική λειτουργία για τη γιορτή της Παναγίας, στη μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα παρουσία και του Οικουμενικού πατριάρχη, Βαρθολομαίος, ο οποίος πρωτοστάτησε στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Βαθιά κατάνυξη και μεγάλη συγκίνηση επικράτησε κατά τη λειτουργία με εκατοντάδες ανθρώπους να έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για να τιμήσουμε αυτό το μνημείο αυτή τη μοναδική μονή. Για πρώτη φορά τόσος κόσμος ήρθε για να τιμήσει τους προγόνους και τις γιαγιάδες τους, να ανάψουν ένα κεράκι και να δουν από που κατάγονται, αλλά και να γιορτάσουν αυτή τη μεγάλη μέρα του καλοκαιριού.

«Ήρθαμε εδώ για να δοξάσουμε την Παναγιά» τόνισε στην ομιλία του ο οικουμενικός Πατριάρχης, και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο «που ήρθε εδώ για να τιμήσει με την παρουσία του το άνοιγμα αυτού του μνημείου και την Παναγία».

Σημειώνεται ότι, από το 386μ.Χ. για 17 αιώνες στέκεται η Παναγιά η Σουμελά, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγιάς.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

 

Τούρκος ανιστόρητος καθηγητής παρουσίασε νέο χάρτη με κατοχή των εδαφών της Ελλάδας και της Συρίας

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: