Εισήγηση για τεστ 48 ωρών για την επιστροφή των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κύπρου

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με το ΣΕΕ είχε ο υπουργός Μιχάλης Χατζηπαντέλας για τη διαχείριση της πανδημίας. Φωτογραφία ΚΥΠΕ μέσω του Omega TV




Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία τέθηκε επί τάπητος του προσχέδιο του οδικού χάρτη, που αφορά στον προγραμματισμό διαχείρισης της COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Όπως πληροφορείται το κανάλι Omega έχει τεθεί η εισήγηση για τεστ 48 ωρών για την επιστροφή των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Πάντως οι επιστήμονες είναι έντονοι και καταλήγουν στο ότι η μάσκα προστατεύει άρα δεν μπορούμε να την αφαιρέσουμε αυτή τη στιγμή.

Η ΣΕΕ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου στις 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη ημέρα, οι τελικές προτάσεις θα κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Ο οδικός χάρτης είναι χωρισμένος σε πυλώνες που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην στρατηγική για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, στο σύστημα επιδημιολογικής επιτήρησης στον οποίο εμπίπτει η διενέργεια τεστ, καθώς και στη διαχείριση των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Ο Χριστοδουλίδης ζητά διερεύνηση πιθανής διασύνδεσης της Κύπρου στην υπόθεση παρακολουθήσεων που ξέσπασε στην Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: