Η στάση της Τουρκίας επιβάλλει την ανάγκη για ενότητα όλων των δυνάμεων της Κύπρου, δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο προεδρικός υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Σάββα Αντωνιάδη. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Ο υποψήφιος Προεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται σε δήλωση του στην δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, 48 χρόνια πριν.

Η 48η μαύρη επέτειος της δεύτερης φάσης της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο θυμίζει την άδικη κατάληψη της Αμμοχώστου, όταν αφέθηκε ανυπεράσπιστη να πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θεωρεί ότι “μόνο με πνεύμα σύμπνοιας και ομοψυχίας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις, συνθέτοντας και ενώνοντας δυνάμεις, θα καταφέρουμε να εργαστούμε εποικοδομητικά, διεκδικώντας μια Κύπρο επανενωμένη, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα”.

Η δήλωση του Νίκου Χριστοδουλίδη:

Σαράντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ολοκλήρωση του εγκλήματος σε βάρος της Κύπρου με τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής και την κατάληψη της Αμμοχώστου, της Καρπασίας, της Μόρφου, της Μεσαορίας.

Η σημερινή θλιβερή επέτειος, αλλά και οι συνεχιζόμενες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σε συνδυασμό με την αναθεωρητική της στάση και την επαναλαμβανόμενη αξίωση για λύση δύο κρατών επιβάλλει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για ενότητα.

Μόνο με πνεύμα σύμπνοιας και ομοψυχίας, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις, συνθέτοντας και ενώνοντας δυνάμεις, θα καταφέρουμε να εργαστούμε εποικοδομητικά, διεκδικώντας μια Κύπρο επανενωμένη, χωρίς εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα.

Αποτελεί χρέος η συνέχιση των προσπαθειών μας, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που εχουμε στην διάθεσή μας, για να πετύχουμε το στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσης εντός του συμφωνημένου πλαισίου, και στοχεύοντας σε μια πατρίδα που θα αποτελεί χώρο συνύπαρξης Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας.

Σε συναγερμό παραμένουν η Αθήνα και η Λευκωσία λόγω πληροφοριών για νέες προκλητικές ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: