Η ρατσιστική συμπεριφορά του Αβέρωφ Νεοφύτου δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη: Το ταξίδι …αναψυχής στο Κονγκό!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) της Κύπρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, σηκώθηκε άρον-άρον, εν μέσω της εκστρατείας για την κυπριακή προεδρία, και έφτασε μέχρι το …Κονγκό για να ..σώσει την Κύπρο και την ανθρωπότητα όλη, από την παράνομη μετανάστευση.

Αφού στο μεταξύ είχε κάνει μία έντονα ρατσιστική ομιλία στην Έμπα, ελπίζοντας ότι θα εξασφαλίσει την υποστήριξη των ακροδεξιών του ΕΛΑΜ και των «εθνικοφρόνων» που τον εγκατέλειψαν ήδη, δελεάζοντας τους με έωλες υποσχέσεις. Ότι τάχατες, μόλις γίνει Πρόεδρος, έχει το μαγικό ραβδί για να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση.

Αναρωτήθηκα: Αφού έχει τη λύση στο τσεπάκι του, γιατί δεν την είπε στον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή, με τον οποίο συναντήθηκε πριν πάρει τον ομματιών του και πάει στο Κονγκό! Θα γλίτωνε και το ταξίδι…

Αλλά όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός σχεδίου για να χρησιμοποιήσει τον φόβο κυρίως των ακροδεξιών ότι οι παράνομοι μετανάστες θα αλώσουν την Κύπρο.

Προσπερνώ το γεγονός ότι οι κυβερνήσεις του νησιού είναι αυτές που κουβάλησαν από το εξωτερικό ένα σωρό κατατρεγμένους ανθρώπους για να δουλεύουν ως «δούλοι» στα χωράφια και στα σπίτια των Ελληνοκυπρίων. Διότι περί αυτού πρόκειται. Έρχονται νόμιμα και βεβαίως συνεχίζουν να μένουν στο νησί παράνομα, στη συνέχεια.

Για το θέμα του ταξιδιού του κ. Νεοφύτου στο Κονγκό, αρκετοί αναγνώστες μίλησαν για «πολιτική απάτη». Εγώ τέτοιες λέξεις δεν χρησιμοποιώ. Αλλά προβλημάτισε πολλούς ανθρώπους η επίσκεψη στην αφρικανική χώρα, καθώς είχε προηγηθεί η ρατσιστικού περιεχομένου ομιλία στην Έμπα και η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Δεν καταλαβαίνω. Ο κ. Νεοφύτου πήγε στο Κονγκό ως απεσταλμένος της κυβέρνησης του κ. Νίκου Αναστασιάδη; Ή ως προεδρικός υποψήφιος. Έχοντας μάλιστα ως δεδομένο -και σίγουρα το γνώριζε- ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει συμφωνία με την εν λόγω χώρα. Ήδη έχουν γίνει δύο πτήσεις με παράνομους μετανάστες προς το Κονγκό.

Είναι κρίμα ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταφεύγει σε τόσα φτηνά και άσφαιρα πυροτεχνήματα για να σώσει την υποψηφιότητά του, η οποία οδηγείται στα τάρταρα, με τις σημερινές δημοσκοπήσεις, ακόμα και τις δικές του, που το καταλαβαίνω ότι τον εκνευρίζουν.

Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου έχει χρόνο να σκεφθεί και να διασώσει (κάπως) και το κόμμα του. Η λύση, βεβαίως, δεν είναι να προταθεί άλλη υποψηφιότητα, αλλά να διαλέξει ένα εκ των δύο πρώην συνεργατών του Προέδρου Αναστασιάδη: τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ή τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Βεβαίως, θα μπορούσε να το παίξει και αντι-διζωνικός και να προτιμήσει τον Γιώργο Κολοκασίδη, ο οποίος είναι ο μόνος υποψήφιος που απορρίπτει τη φιλοτουρκική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Με την ευκαιρία, αναγκάζομαι να καυτηριάσω και την πλειοψηφία των κυπριακών ιστοσελίδων, οι οποίες δημοσιεύουν αμάσητες τις ανακοινώσεις των υποψηφίων και των κομμάτων. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η επίσκεψη του κ. Νεοφύτου στο Κονγκό ως …παγκόσμια επιτυχία, επειδή έτσι απαίτησε ο «αμαρτωλός» ΔΗΣΥ…

Ο οποίος (ΔΗΣΥ) κατέστρεψε τον συνεργατισμό, έκλεισε την Συνεργατική τράπεζα και φόρτωσε 4 δισεκατομμύρια ευρώ χρέη (του εν λόγω τραπεζικού οργανισμού) στις πλάτες των πολιτών που κλήθηκαν να πληρώσουν τα σπασμένα…

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
HELLAS JOURNAL

Συνεχίζει τα fake news ο Αβέρωφ για το μεταναστευτικό: Είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, που συμμετέχει στο κομματικό παιγνίδι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: