Η χρυσή μας Αντιγόνη Nτρισμπιώτη: Τρεις γενιές γυναικών συσπειρωμένες σε μία γροθιά: Στο Καροπλέσι των Αγράφων

Antigoni Drisbioti of Greece celebrates as she crosses the finish line to win the women’s 35km Race Walk during the Athletics events at the European Championships Munich 2022, Munich, Germany, 16 August 2022. EPA, FILIP SINGER




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Από τον «τοίχο» της Νίνας Καλούτσα, ειδικού φωνής και δημόσιας ομιλίας, στο Facebook, δανείζομαι αυτό το μικρό κείμενο, ξέχειλο από πληροφορίες που φωτίζουν ακόμα περισσότερο το πρόσωπο που μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά αυτές τις μέρες στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Στίβου, με το Χρυσό Μετάλλιο που πήρε στο αγώνισμα των 35χλμ βάδην.

Σας προτρέπω με ενθουσιασμό να το διαβάσετε:

«Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, έχει το όνομα της γιαγιάς της, η οποία ήταν καρδιακή φίλη της μητέρας μου στην Καρδίτσα. Από το χωριό Καροπλέσι των Αγράφων, η γιαγιά Αντιγόνη, είναι σήμερα 84 ετών και έχει 5 παιδιά, 16 εγγόνια, 14 δισέγγονα. Πού βρέθηκε τόση σοφία, καλοσύνη και ανθρωπιά σε μία γυναίκα, η οποία σε όλη της τη ζωή ανάθρεφε παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, ενώ παράλληλα εργαζόταν σκληρά; Βρέθηκε!

Από τη γιαγιά Αντιγόνη, το ψυχικό σθένος και η σωματική δύναμη πέρασε στις κόρες και τις εγγονές (δεν γνωρίζω τους άντρες της οικογένειας). Η ιστορία τους άνετα γίνεται κινηματογραφική ταινία με τίτλο «Γυναίκες των Αγράφων»:

3 γενιές γυναικών συσπειρωμένες σε μία γροθιά. Πιάνουν πέτρα και τη στύβουν. Καθημερινή σκληρή σωματική εργασία σε όλη τους τη ζωή. Στο 100% του εαυτού τους. Ποτέ δεν άκουσα γκρίνια, ζήλια, υπονοούμενο από τα χείλη τους. Όλα με χαμόγελο. Να τρέξουν να βοηθήσουν, όταν τους ζητηθεί.

Εδώ και χρόνια, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, το χρυσό κορίτσι μας, εργάζεται στο τσιπουράδικο της μητέρας της Γιώτας όλη μέρα. Και όποτε δεν εργάζεται, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ακόμη και μεσάνυχτα προπονείται. Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, στα σοκάκια και τα γήπεδα της Καρδίτσας, χωρίς κρατική βοήθεια και χωρίς χορηγούς (δεν γνωρίζω, αν τελευταία την βοήθησε κάποια εταιρεία). Στήριγμά της ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος, η οικογένεια και ο άντρας της. Πριν λίγες μέρες, έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα!

Συγχαρητήρια Αντιγόνη. Σ’ ευχαριστούμε!»

  • Μάχη για τη ζωή του δίνει, ευρισκόμενος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, δίνει ένας από τους πιο φωτισμένους πατέρες της Ορθοδοξίας, ο Eπίσκοπος Διοκλείας Κάλλιστος (Τimothy) Ware, κατά πολλούς ο σημαντικότερος Δυτικός Ορθόδοξος θεολόγος των καιρών μας. Βρετανός, πρώην Αγγλικανός, γνώρισε την Ορθόδοξη Παράδοση σε νεαρή ηλικία μέσω της ρωσικής διασποράς και στράφηκε αμέσως στη μελέτη της πατερικής θεολογίας.

Δίδαξε, έγραψε, έδωσε διαλέξεις και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κάνει γνωστό στη Δύση τον πνευματικό πλούτο της Ορθοδοξίας και να λειτουργήσει ως γεφυροποιός.

Τα δύο σημαντικότερα έργα του «Τhe Orthodox Church» και «Τhe Orthodox way» είναι πραγματικά μνημεία της σύγχρονης θεολογικής σκέψης, όπως γράφει στο Facebook ο κ. Βασίλης Λιβέρης, Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στην πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ.

Με τα δικά του λόγια: «Η παράδοση δεν είναι μόνο μια προστατευτική, συντηρητική αρχή· είναι, πρωτίστως, η αρχή της ανάπτυξης και της αναγέννησης… Η παράδοση είναι η διαρκής παραμονή του Πνεύματος και όχι μόνο η ανάμνηση των λέξεων». Προσεύχομαι με όλη μου τη ψυχή.

Ό,τι αρχίζει ωραίο… 19 Αυγούστου 2016. Ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, νυν πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, έχει χωριστές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τους οποίους συγχαίρει για την πρόοδο που καταγράφεται στις συνομιλίες για την επανένωση της χώρας.

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά, Ιούλιο του 2017, μία ακόμα ελπιδοφόρα προσπάθεια στην αρχή, με χαμόγελα, κατέληξε πάλι σε ναυάγιο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά. Κι ακόμα ψαχνόμαστε για τι και ποιος έφταιξε…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Απέραντος ο ύμνος για την Ελληνίδα αθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Από το τσιπουράδικο στην κορυφή της Ευρώπης!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: