Φρικιαστικές παραδοχές Ρώσου στρατιώτη στην Ουκρανία: Με διέταξαν να εκτελέσω αμάχους – Πλιάτσικο και βιασμοί

File photo: Ουκρανοί συλλέγουν δύο από τα δεκάδες πτώματα αμάχων που άφησαν πίσω στους οι ρωσικές δυνάμεις στους δρόμους της Μπούτσα EPA/MIKHAIL




Φρικιαστική ομιλογία από Ρώσο στρατιώτη που γύρισε από το μέτωπο της Ουκρανίας. Παραδέχεται ότι υποχρεώθηκε να εκτελέσει τουλάχιστον έναν άμαχο πολίτη και κατονομάζει τους ανώτερους του που έδωσαν τις εντολές.

Παράλληλα, ομολογεί ληστείες, πλιάτσικο, βιασμούς και αναρωτιέται: Γιατί τα κάνουμε όλα αυτά; Είναι σλάβοι σαν εμάς, δεν είναι ναζί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που υπογράφει ο WILL STEWART στην DailyMail.com

Ο Daniil Frolkin, 21 ετών, ένας Ρώσος στρατιώτης, που πέρασε πέντε μήνες στον πόλεμο, παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους για τα μέσα ενημέρωσης iStories: «Υποτίθεται ότι προσπαθούμε να απελευθερώσουμε τους αμάχους από τον φασισμό. «Αλλά σκοτώνουμε πολίτες. Τι νόημα έχει να συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο;».

Στη συνέχεια έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στη δημοσιογράφο Yekaterina Fomina για το πώς «μου είπαν οι διοικητές μου: «Αυτοί είναι που πρέπει να πυροβοληθούν». «Πήγα λοιπόν και τους πυροβόλησα. Η εντολή δόθηκε από τον αντισυνταγματάρχη Andrey Prokurat.

Εκτός από τον Prokurat, αναγνώρισε τον συνταγματάρχη Azatbek Omurbekov, ήδη γνωστό ως «Χασάπη της Bucha», του οποίου οι δυνάμεις κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τον βιασμό ως πολεμικό όπλο, ως αυτό που έδωσε την εντολή.

«Αυτούς τους άντρες τους έφεραν και είπε: «Πάρτε τους κάπου και πυροβολήστε τους».

Είχαν πάνω τους ένα πακέτο μετρητά: [ουκρανικό] hryvnia, δολάρια, ένα μεγάλο πακέτο. Αυτός ο αντισυνταγματάρχης πήρε τα χρήματα.

«Μας έδωσαν επίσης τα έγγραφά τους και τα τηλέφωνά τους και είπαν: «Βγάλτε τους έξω, πυροβολήστε τους, καταστρέψτε τα τηλέφωνά τους και τα έγγραφά τους».

Είπε πώς είχε αναζητήσει μια διέξοδο από τον στρατό της δολοφονικής μηχανής του Πούτιν, αλλά αρχικά χωρίς αποτέλεσμα.

Είπε πώς ένας διοικητής του λεηλάτησε ψυγεία, ρούχα, στέλνοντας φορτηγά με κλοπιμαία στη Ρωσική σύμμαχο Λευκορωσία.

«Δεν ξέρω με ποιον πολεμάμε, πιθανώς εναντίον [του ουκρανικού στρατού]», είπε. «Αλλά δεν είναι Ναζί, είναι Σλάβοι σαν κι εμάς….

«Όταν μιλήσαμε με ντόπιους στα χωριά, είπαν: «Δεν είχαμε ποτέ Ναζί».

Ήταν κυρίως συνταξιούχοι που είχαν μετακομίσει στην Ουκρανία από τη Ρωσία, είπε.

Ομολόγησε δραματικά στους δημοσιογράφους: «Εγώ – ένας στρατιώτης από τη στρατιωτική μονάδα 51460, ο δεκανέας φύλακας Daniil Andreyevich Frolkin – παραδέχομαι ένοχος για όλα τα εγκλήματα που διέπραξα στο Andriivka [χωριό]».

Αυτό περιελάμβανε «την εκτέλεση αμάχων, τη ληστεία [τους], την κλοπή των τηλεφώνων τους».

Επέμεινε ότι «οι [Ρώσοι] διοικητές μας» διέπραξαν εγκλήματα πολέμου για να κερδίσουν μετάλλια και να ευχαριστήσουν τους ανωτέρους τους.

Παραδέχτηκε ότι έκλεψε ένα τηλέφωνο από έναν Ουκρανό και έβγαλε φωτογραφίες Ρώσους στρατιώτες εισβολής.

Αυτό το τηλέφωνο βρέθηκε αργότερα μετά την απόσυρση των Ρώσων και περιέχει εντυπωσιακά στοιχεία από πρώτο χέρι για τα υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου από τις δυνάμεις του Πούτιν.

Κατονόμασε Ρώσους διοικητές που συνδέονται με την 64 Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του Τυφεκίου του, οι οποίοι είπε ότι ήταν ένοχοι για εγκλήματα πολέμου.

Ισχυρίστηκε ότι ο συνταγματάρχης προσποιήθηκε επιτυχημένες επιχειρήσεις για να εντυπωσιάσει τους αρχηγούς άμυνας. Κρύφτηκε στα κελάρια ενώ έστελνε τα στρατεύματά του σε κίνδυνο. «Όταν μείναμε στην Αντρέεφκα καθόταν στο υπόγειο όλη την ώρα», είπε ο Φρόλκιν.

«Δεν μας αντιμετώπισαν ως ανθρώπους, απλώς μας έριξαν στη μάχη».

Ο Φρόλκιν, από την περιοχή Αλτάι στη Σιβηρία, κατηγόρησε τον αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών, αντισυνταγματάρχη Ντένις Ρομανένκο, ότι έστειλε τις δικές του δυνάμεις στο θάνατο και απαίτησε έρευνα για άλλους διοικητές.

«Παρακαλώ τιμωρήστε αυτούς τους διοικητές», είπε, λέγοντας ότι είχε δημοσιοποιηθεί με την ελπίδα να κινήσει δράση εναντίον τους και να τους στείλει στη φυλακή.

Ωστόσο, οι ελπίδες του για «ποινές» στον στρατό είναι απίθανες, καθώς οι Ρώσοι αρχηγοί άμυνας είναι απίθανο να παραδεχτούν τις φρικαλεότητες.

Ο Φρόλκιν υποστήριξε ότι ένας άμαχος που σκότωσε έδωσε στους Ουκρανούς λεπτομέρειες για τη ρωσική στρατιωτική τοποθεσία.

«Είχαμε 18 τραυματίες εξαιτίας του, ένας βαριά τραυματισμένος με τις μπάλες του να εκτοξεύονται από θραύσματα», είπε.

«Μας παρακαλούσε «Παιδιά δώστε μου ένα πολυβόλο παρακαλώ, θα αυτοπυροβοληθώ, δεν θέλω να επιστρέψω στη γυναίκα μου έτσι».

Ο Φρόλκιν είπε: «Είπα [στον πληροφοριοδότη]: «Στα γόνατα». Και μόνο μια σφαίρα στο μέτωπο.

«Έτρεμα για πολλή ώρα. Κατάλαβα αν σκοτώσω άλλο, αυτοκτονώ. Δεν μπορούσα να πάρω άλλη μια ζωή στη συνείδησή μου.

«Σκότωσα έναν, αλλά ήθελα να σώσω όσο το δυνατόν περισσότερους. Θέλω να σώσω τα παιδιά μου».

Ο Frolkin – τώρα επέστρεψε στη Ρωσία και παραιτήθηκε από το στρατό – παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τη φυλακή λόγω των παραδοχών του.

Περισσότερα από 400 ακρωτηριασμένα, βασανισμένα και δολοφονημένα πτώματα ανακαλύφθηκαν στην Μπούχα λίγες μέρες μετά την εμφάνιση εκθέσεων για εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στο προάστιο του Κιέβου καθώς τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν.

Ο Ομούρμπεκοφ, γνωστός ως ο «χασάπης της Μπούχα» για τα υποτιθέμενα εγκλήματα, προήχθη από Αντισυνταγματάρχη σε πλήρη συνταγματάρχη.

Έγινε παρά το γεγονός ότι οι άνδρες του κατηγορήθηκαν για ομαδικούς βιασμούς, βασανιστήρια και εκτελέσεις πολιτών.

Αμέσως μετά την παραλαβή των τιμών, η μονάδα στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο ανατολικό μέτωπο του Ντονμπάς, ένα από τα πιο επικίνδυνα στη σύγκρουση.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Οποιος δεν «τραγουδά» στο ρυθμό του Πούτιν διώκεται: Kαταδίκη διάσημου Ρώσου ροκ σταρ που κατήγγειλε την επίθεση στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: