Έλληνες και Τούρκοι της Κύπρου να ζήσουν σε μία μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα, εύχεται ο Αναστασιάδης

Ο τουρκικός Αττίλας ολοκλήρωσε την κατοχή του 40% της Κύπρου στις 14 Αυγούστου του 1974. Φωτογραφία Προεδρικό Μέγαρο




Σαράντα οκτώ 48 χρόνια (από τότε) που η Τουρκία και οι εδώ εγκάθετοι της επιμένουν στην κατοχή και την καταπάτηση των δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την επιθυμία τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα.

Αυτό το μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τη σημερινή μαύρη “επέτειο” της δεύτερης εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο και την κατάληψη της Αμμοχώστου και της Μόρφου. Το νησί και οι Ελληνοκύπριοι αφέθηκαν τότε μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές ορδές.

Η Κύπρος κτυπημένη από την προδοσία της Χούντας των Αθηνών και την εμφύλια διαμάχη στο νησί έχασε το 40% των εδαφών της. Μέχρι σήμερα παραμένει υπό κατοχή.

Ο κ. Αναστασιάδης υπογραμμίζει τη συνέχιση της κατοχής και της καταπάτησης των δικαιωμάτων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και την επιθυμία τους να ζήσουν σε μια ελεύθερη από κατοχικά στρατεύματα και επανενωμένη πατρίδα από την Τουρκία και τους εγκάθετούς της στην Κύπρο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: