Έχει “κουρδικές ρίζες”, λέει ο ίδιος: Η Σουηδία εκδίδει άνδρα που κατηγορείται για απάτη στην Τουρκία μετά από τη συμφωνία για το ΝΑΤΟ

FILE PHOTO: Sweden’s Minister of Foreign Affairs Ann Linde signs Sweden’s application for NATO membership at the Ministry of Foreign Affairs in Stockholm, Sweden, EPA, Henrik Montgomery SWEDEN OUT




Η Σουηδία αποφάσισε να εκδώσει έναν άνδρα,  ο οποίος κατηγορείται για απάτη, στην Τουρκία χθες Πέμπτη, στον απόηχο των δύσκολων διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αναφέρει το δημοσίευμα του Euronews.

Σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά που η Σουηδία αποφασίζει να εκδώσει κάποιον μετά από τεταμένες διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Πρόκειται για ένα κανονικό θέμα ρουτίνας”, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Δικαιοσύνης Morgan Johansson στο Reuters με γραπτό μήνυμα. “Το εν λόγω πρόσωπο είναι Τούρκος πολίτης και έχει καταδικαστεί για αδικήματα απάτης στην Τουρκία το 2013 και το 2016“.  

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης αρνήθηκε να πει αν ο άνδρας ήταν στον κατάλογο των ατόμων που η Τουρκία έχει ζητήσει να εκδοθούν ή να παράσχει περαιτέρω σχόλια για το θέμα.

Ο άνδρας αρνείται το έγκλημα, λέγοντας ότι καταδικάστηκε άδικα επειδή προσηλυτίστηκε από το Ισλάμ στον Χριστιανισμό, αρνήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία και έχει κουρδικές ρίζες, ανέφερε το SVT.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο αναφέρει ότι δεν προέκυψε κάτι που να δείχνει ότι ο άνδρας κινδυνεύει να διωχθεί στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι σε συμφωνία που υπέγραψαν η Σουηδία και η Φινλανδία σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου, οι δύο χώρες συμφώνησαν να εξετάζουν τα τουρκικά αιτήματα έκδοσης “ταχέως και διεξοδικά”, σύμφωνα με την τουρκική Daily Sabah.

Και οι δύο σκανδιναβικές χώρες απέρριψαν την έκδοση 19 ατόμων και δεν απάντησαν στο αίτημα της Τουρκίας για άλλα πέντε, αναφέρει το τουρκικό μέσο ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι διαδικασίες έκδοσης για άλλα εννέα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο στη Φινλανδία και επτά στη Σουηδία, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: EuronewsSweden extradites man accused of fraud to Turkey following tricky NATO deal

Γιατί η Ρωσία δεν έχει καταρρεύσει ακόμα; Δέχεται βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν και την εξυπηρετούν οι Έλληνες εφοπλιστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: