Αποκάλυψη του Politico: Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε πληροφορίες με λεπτομέρειες για την σεξουαλική ζωή του Μακρόν

File Photo: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο. EPA, Chris Kleponis, POOL




Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για χρόνια καυχιόταν σε στενούς συνεργάτες του ότι γνώριζε παράνομες λεπτομέρειες για τη σεξουαλική ζωή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν – λεπτομέρειες που είχαν προκύψει από ενημερώσεις «πληροφοριών»,  ανέφερε αργά χθες Δευτέρα το Rolling Stone , επικαλούμενο «δύο άτομα με γνώση του θέματος».

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο μετά την επιδρομή του FBI στο κτήμα του Τραμπ στη Μαρ-α-Λάγκο, κατά την οποία οι αρχές κατάσχεσαν απόρρητα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός με τίτλο «πληροφορίες για τον Πρόεδρο της Γαλλίας».

Είναι άγνωστο εάν το εν λόγω έγγραφο περιείχε λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του Μακρόν. Το  Rolling Stone δεν επιβεβαίωσε επίσης εάν οι πληροφορίες που κατασχέθηκαν σχετικά με τον Μακρόν ήταν απόρρητες ή προέρχονται από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλά το περιοδικό αναφέρει ότι «η απλή αποκάλυψη της ύπαρξης [του εγγράφου] πυροδότησε μια υπερατλαντική φρίκη».

  • Γάλλοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι προσπαθούν επί του παρόντος να καταλάβουν τι είχε ο Τραμπ για τον Μακρόν και τη γαλλική κυβέρνηση και να αξιολογήσουν εάν υπήρξε σημαντική παραβίαση της εθνικής ασφάλειας, ανέφερε το Rolling Stone, επικαλούμενο «δύο άλλες πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση».

Δημόσια, ωστόσο, η γαλλική κυβέρνηση παραμένει σιωπηλή.

  • «Δεν θα σχολιάσουμε τις δικαστικές διαδικασίες σε μια ξένη χώρα — στην προκειμένη περίπτωση τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε αξιωματούχος των Ηλυσίων.

Ο Τραμπ έχει μακρά παράδοση στο να υπονοεί ότι γνωρίζει ενοχοποιητικές πληροφορίες για τους ανθρώπους γύρω του – από φίλους μέχρι πολιτικούς αντιπάλους και κυβερνητικούς αξιωματούχους – ακόμα και όταν δεν γνωρίζει.

Εξάλλου, ο άλλοτε μεγιστάνας  ακινήτων απέσπασε τεράστια πολιτική φήμη διαφημίζοντας ψευδώς τη γνώση του πιστοποιητικού γέννησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Στη συνέχεια, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ο Τραμπ υπόσχονταν τακτικά – αλλά ποτέ δεν παρέδωσε – επιβαρυντικά στοιχεία για τους εχθρούς του, υποστηρίζοντας μάλιστα σε μια περίπτωση ότι διέθετε  στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Ομπάμα είχε υποκλέψει τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Υπαινίσσονταν επίσης τακτικά διάφορες «συγκρούσεις» που είτε αποδίδονταν ως τέτοιες καθ’ υπερβολή είτε ήταν ανύπαρκτες σχετικά με άτομα όπως ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ή ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος διεύθυνε την έρευνα για δεσμούς μεταξύ της εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Αργότερα, ο Τραμπ έφτασε στο σημείο να παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι χρησιμοποίησε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ως μοχλό για να κάνει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ερευνήσει τον γιο του τότε υποψηφίου για την προεδρία Τζο Μπάιντεν.

Ο Τραμπ και ο Μακρόν είχαν μια δύσκολη σχέση κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ. Ενώ οι δυο τους αρχικά πόζαραν φιλικά – με τον Τραμπ να κρατά το χέρι του Μακρόν , να τον αγκαλιάζει ακόμη και να… ξεσκονίζει την πιτυρίδα από τον ώμο του Γάλλου ομολόγου του – τελικά συγκρούστηκαν για την πολιτική του ΝΑΤΟ και τον απομονωτισμό του Τραμπ , μεταξύ άλλων θεμάτων.

Με πληροφορίες από Rolling Stone/ Politico

Ο Κίρμπι δεν βλέπει επί του παρόντος εκκένωση της πρεσβείας στο Ιράκ: O Λευκός Οίκος κάνει έκκληση για “ηρεμία” και “διάλογο”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: