“Αυτο-καρφώθηκαν” οι εκπρόσωποι του κυπριακού κατεστημένου: Δύο αποτυχημένοι υπουργοί εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος. Φωτογραφία από τον Alpha TV




Μετά την απαράδεκτη αντίδραση του υπουργού Συγκοινωνιών της Κύπρου, Γιάννη Καρούσου, άλλος ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη σχολίασε τις αλλαγές στα ντιμπέιτ του Σεπτεμβρίου στο ΡΙΚ.

Τελικά αποδείχθηκε ότι η ανακοίνωση του ΡΙΚ, που παραποίησε τα γεγονότα, εντάσσεται στον πόλεμο της ηγεσίας του Δημοκρατικού Δυναγερμού (ΔΗΣΥ) εναντίον του ανεξάρτητου υποψηφίου, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η συνεργασία ΡΙΚ-ΔΗΣΥ αποκαλύφθηκε και το κρατικό κανάλι πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αναμείχθηκε στην προεκλογική εκστρατεία με άγαρμπο τρόπο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, χωρίς βέβαια να κατονομάζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη, κάτι που δείχνει δειλία, αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter ότι:

«Η απόσυρση συμμετοχής απο debate στο ΡΙΚ αποτελεί εμπαιγμό για τους πολίτες. Αποφεύγεται η παράθεση επιχειρημάτων και θέσεων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία! Η «φυγή» πρέπει να προβληματίζει!».

Ο κ. Καρούσος είχε προηγηθεί του κ. Χατζηπαντέλα. Έγραψε -ούτε αυτός αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Χριστοδουλίδη, με αποτέλεσμα να δεχθεί σωρεία επιθέσεων στα κοινωνικά δίκτυα:

Η κολωτούμπα της Χρονιάς μέχρι φυσικά την επόμενη. Διαβουλεύεσαι και συμφωνείς για debate και αμέσως μετά τη δημοσίευση δημοσκόπησης με σημαντικές απώλειες ανάκαλείς και αποσύρεσαι. Η πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική εντελώς απούσες #kolotoumpa.

Και δεν είναι η πρώτη φορά. Δυστυχώς επαναλαμβανόμενα τα δείγματα γραφής πολιτικής ανευθυνότητας #kolotoumpa

Σημειώνουμε ότι και οι δύο υπουργοί είναι αποτυχημένοι, ο καθένας στον τομέα του, και έγιναν υπουργοί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, επειδή είναι φίλοι του.

Το ΡΙΚ δεν “παίζει” καθαρά: Σκληρή επιστολή του Χριστοδουλίδη, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κρατικού καναλιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: