Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη απέκτησε το σήμα «αναγνωρισμένο» από το υπουργείο Πολιτισμού: Ποια άλλα εντάχθηκαν στον κατάλογο (photos)

Το Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/STR




Την ένταξη τριών νέων Μουσείων στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα Μουσεία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενέκρινε το Συμβούλιο Μουσείων.

Συγκεκριμένα, το σήμα «Αναγνωρισμένο Μουσείο» απονεμήθηκε στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων του Δικτύου Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, στο Μουσείο Καζαντζάκη στην Μυρτιά Ηρακλείου Κρήτης και στην Πινακοθήκη Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/STR

 

Η Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ στο Μέτσοβο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ/STR

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη:

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εφαρμόζει πολιτική για τη μουσειακή διακυβέρνηση σε όλο το φάσμα των ελληνικών μουσείων, είτε ανήκουν στο δημόσιο είτε σε άλλους φορείς, σύμφωνα με τις θεσμικές προβλέψεις.

Αυτή η αναγνώριση αποτελεί κρίσιμο σταθμό μιας συνεργασίας, που ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα.

Το ΥΠΠΟΑ με το σύστημα αναγνώρισης των ιδιωτικών μουσείων, τα ενισχύει να γίνονται συμπεριληπτικά και πιο φιλικά προς το κοινό.

Τα τρία νέα μουσεία που προστίθενται στον κατάλογο με τα αναγνωρισμένα μουσεία ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές, εφαρμόζοντας, αποδεδειγμένα, καλές πρακτικές σε όλους τους τομείς οργάνωσης και λειτουργίας τους, στο επίπεδο τεκμηρίωσης και συντήρησης των συλλογών τους, ενώ έχουν εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική βιωσιμότητα για την εκπλήρωση των στόχων τους και την εξωστρέφεια των δράσεών τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντονη εξωστρέφεια στον ελληνικό κινηματογράφο: Aπό το «Ποτέ την Κυριακή», στις ταινίες Λάνθιμου και τον Χρυσό Φοίνικα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: