Το “κλειδί” που θα ρίξει φως στο θάνατο του καταδρομέα Γιαννιού: Η οικογένεια του χάρισε τα όργανά του…

Ο 27χρονος ΣΥΟΠ καταδρομέας, Παναγιώτης Γιαννιός. Φωτογραφία via Omega




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται δυο ξεχωριστές έρευνες για τον αδόκητο χαμού του 27χρονου ΣΥΟΠ καταδρομέα Παναγιώτη Γιαννιού, ο οποίος έσβησε μετά από τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια άσκησης της Εθνικής Φρουράς, μετέδωσε ο Στέλιος Χαραλάμπους στο κανάλι Omega.

Όπως έγινε ήδη γνωστό η άσκηση βιντεοσκοπήτο και το υλικό εξετάζεται επισταμένα τόσο από την Εθνική Φρουρά όσο και από την Αστυνομία, ενώ στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν και μαρτυρίες προσώπων που ήταν παρών στο τραγικό δυστύχημα.

Η Αστυνομία και η Εθνική Φρουρά προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις στα πως και τα γιατί της νέας τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο των ερευνών μεταξύ άλλων βρίσκονται το ύψος που πετούσε το ελικόπτερο και το κατά πόσο αυτό ήταν το προβλεπόμενο, η ταχύτητα και η κλίση του, οι εντολές που δόθηκαν στον νεαρό κι εάν αυτές ήταν στη βάση του σεναρίου της άσκησης, αλλά και το πότε έχασε τις αισθήσεις του ο άτυχος καταδρομέας, αφού εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχασε τις αισθήσεις του πριν καταλήξει στο νερό.

Σημαντικό στοιχείο επίσης, είναι και ο τρόπος που έπεσε στη θάλλασα ο 27χρονος, με τα πρώτα ευρήματα να δείχνουν ότι η πτώση δεν έγινε με τον προβλεπόμενο τρόπο.

  • Τα ερωτήματα:

Το ύψος του ελικοπτέρου
Η ταχύτητα και η κλήση του ελικοπτέρου
Οι εντολές που δόθηκαν στον ΣΥΟΠ
Πότε έχασε τις αισθήσεις του ο 27χρονος
Ο τρόπος της πτώσης στη θάλασσα

Μιλώντας στο OMEGA ο υποπτέραρχος εν αποστρατεία Γαβριήλ Δημητρίου επεσήμανε ότι υπάρχουν μέτρα και διαταγές που αποσκοπούν στην ασφάλεια των μελών της Εθνικής Φρουράς, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι στο ελικόπτερο υπάρχει καταγραφέας πτήσης στον οποίο καταγράφονται τα πάντα, κάτι που θα βοηθήσει τις έρευνες.

Με τους ερευνητές του δυστυχήματος να θεωρούν καίριας σημασίας τις συνομιλίες και τις εντολές που δόθηκαν στον νεαρό ΣΥΟΠ πριν την μοιραία πτώση, ενώ όπως προκύπτει το ύψος για την πτώση είναι τα έξι και όχι τα οκτώ μέτρα καθώς υπάρχει πληροφορία ότι η πτώση του 27χρονου έγινε από τα οκτώ μέτρα.

  • Δίνει ζωή με το θάνατο του

Στο μεταξύ, ζωή σε συνανθρώπους του δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός, με την οικογένεια του άτυχου νέου προχωρώντας σε μια πράξη αλτρουισμού να δωρίζει τα όργανα του εκλιπόντος.

Ο άνανδρος Ερντογάν …”θυμίζει” την τουρκική εισβολή στον κ. Μητσοτάκη: “Ιαχές” πολέμου με στόχο την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: